Rolex Fastnet Race

SOLO i havseiler-klassiker

SOLO i havseiler-klassiker

14. august starter havseilerklassikeren Rolex Fastnet Race. I konkurranse med 30 andre Class 40er stiller den norske båten SOLO.

Publisert Sist oppdatert

Rune Aasberg og Simen Løvgren er på vei til sesongens store mål; doublehanded-regattaen Transat Jaques Vabre som starter 30. oktober. Men med seg på veien og som en del av forberedelsene vil de også ha med seg havseilerklassikeren Rolex Fastnet Race, som starter 14. august. Men der blir de ikke alene om bord.

FULLT MANNSKAP. – I Fastnet Race tillater de ikke shorthanded-mannskap; vi må stille med fult mannskap, og derfor har vi forsterket laget med Kjell Inge Heiberg, Bruce McKay, Arild Schei, Trym Osberg og Halvor Borse, forteller de to.

Og i Fastnet Race vil de få en god pekepinn på hvor de står i det storfine, internasjonale selskapet. Hele 31 Class 40er stiller til start og mange av de aller beste er med. Fastnet Race starter i seilermetropolen Cowes på Isle of Wight. Deretter seiles det til fyret Fastnet Rock utenfor Irland, hvoretter båtene går i mål i Plymouth. 608 nautiske mil lang er regattaen.

Les historien om Fastnet Race.

KVALIFISERT FOR TJV. I slutten av juli forlot Rune Aasberg og Simen Løvgren Norge og den 750 n mil lange seilasen til Gosport i England benyttet de som kvalifiseringsseilas for Transat Jacques Vabre. 3,5 døgn brukte de på seilasen, som ble tracket av de franske arrangørene. Da de kom inn til Gosport fikk de beskjed om at kvalifiseringsseilasen var godkjent og at de var klare for den store, transatlantiske seilasen.

30 Class 40er stiller til start i Transat Jacques Vabre.

TRENINGSLEIR. Etter ankomst i Gosport deltok de to norske seilerne i en treningssamling for Class 40-seilere, der Brian Thompson og Pip Hare var instruktører.

Selv om Transat Jacques Vabre er årets mål, er det vrikelige målet til Rune Aasberg og Simen Løvgren, som har etablert prosjektet NOR Challenge, å delta i Barcelona World Race i 2013-14.