Moss Raymarine Race

Duket til regatta og seilerfestival

Duket til regatta og seilerfestival

20.–21. august vil Moss forvandles til «The city of sail». Da går Moss Raymarine Race, som i år er noe langt mer enn en vanlig regatta.

Publisert Sist oppdatert

– Moss Raymarine Race skal bli et spennende og mangfoldig seilsportarrangement med en flott kombinasjon av sportslig kvalitet og sosiale elementer med intim og høy stemning. Med kanalen i Moss som ramme er det duket for en spennende og trivelig seilerfestival for seilere av alle kategorier, sier Trygve Leergaard i Moss Seilforening.

Og for å ta det siste først; Moss Seilforening innbyr til regattaseiling for mange typer seilere:

  • Raymarine Storbåtrace byr på tette baneseilaser for ORCi og LYS på Revlingflaket – en regattabane som Moss Seilforening regner som sin aller beste.
  • Raymarine Skjærgårdsrace skal være en trivelig distanseseilas i LYS-klassen. Starten går i Mossesundet.
  • Raymarine RS Feva Race er et tilbud til unge seilere i denne nye og populære klassen. Banen vil ligge i Mossesundet og det vil være mulig å beskue regattaen med panoramautsikt fra tribune på Fleischer brygge. Arrangøren stiller med båter og det seiles i heat.
  • Raymarine Junior er et nytt tilbud til familiens yngste. Erfarne trenere i Moss Seilforening vil ta med svømmedyktige barn i alderen 5 til 15 med på vannsportlek mens de voksne seiler regatta.
  • Tune up. For dem som vil få med seg en ekstra treningsøkt før det braker løs weekenden etter, arrangerer Moss Seilforening treningsregatta med instruksjon onsdag 17. august. Trenere vil være Bjørn Mørland Pedersen og Per Christian Bordal.

DELILLOS SPILLER. Festen er imidlertid ikke over når seilasene er avsluttet for dagen. Noen vil hevde at det er da den begynner, for på Tollboden i Moss blir det «After Sail» med mat, drikke og konserter. På scenen står blant annet ingen ringere enn DeLillos, men også de lokale favorittene Torgeir og kjendisene og Ole og Gorm.

I Moss er det også internasjonalt marked med mange spennende matretter og arrangøren anbefaler også de som ikke er utpå å besøke kritikerroste Mommentum Biennallen.

13. AUGUST. Ordinær påmeldingsfrist er 13. august – det er med andre ord ingen grunn til å lure lenge på om Moss er stedet helgenen 20.–21. august, men er du usikker, tar foreningen i mot påmeldinger helt frem til 20. august – men da mot en høyere startkontingent.

Informasjon og påmeldingen finner du på Moss Raymarine Race’ egen regattaside. Der finner du også en oppdatert deltagerliste (klikker du på «utvidet liste» i deltagerlisten, ser du blant annet også hvem som seiler mannskap i de enkelte båtene).