Eivind Melleby satser alt i Star

Stian Tuv – ny rormann i FULL MEDAL JACKET

Stian Tuv – ny rormann i FULL MEDAL JACKET

Nå blir det kun Starbåt-seiling på Eivind Melleby i tiden fremover. Om bord i Melges 24en FULL MEDAL JACKET overtar nå den tidligere Laser-seileren Stian Tuv roret.

Publisert Sist oppdatert

Teamet har sendt ut denne pressemeldingen i forbindelse med rormannsbyttet:

«Full Medal Jacket-prosjektet ble etablert i sameksistens med «LodeStar» og Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersens OL-satsing til Weymouth i 2012. Prosjektet skulle avsluttes etter EM i Danmark dette året og deretter var det kun Star-seiling for Eivind Melleby.

Prosjektet har vært en suksess på mange måter og fra oppsummeringen er det

disse hovedområdene som har gitt merverdi til OL- og Star-seiling;

  • Seilutvikling
  • Prosjekt-metodikk
  • Posisjonering i kompetitive felt
  • Det mentale (seile med godt nok «press» i hodet)
  • Erfaringsutveksling (flere hoder i prosjektet med erfaring fra OL- og VM-satsinger)
  • Starttrening (flere timer på vannet)

Sesongen 2011 vil avsluttes med Stian Tuv på rorpinnen og deltagelse i NM, samt Høstserien på Hankø som Melges Norway arrangerer sammen med Fredrikstad Seilforening.

– Det blir spennende å komme inn i FMJ-laget og vi vil nok bruke litt tid på å bli samkjørte. Jeg har seilt noen timer Melges 24 og da senest under Hankø Race Week i år, forteller Stian Tuv.

Full Medal Jacket har snakket med Tuv tidligere i prosjektet, men grunnet studier i Bergen og sommerjobbing, har det ikke klaffet. Nå flytter Stian tilbake til Oslo og begynner ny jobb. Det blir enklere å kombinere seiling i Oslo, samt jobb og familieliv.

Stian har tidligere en OL-satsing i Laser bak seg, samt EM-sølv i Europajolle, nordisk Gull i Melges 24 og han er tidligere norgesmester i Laser og Europajolle.

Det nye laget får ikke mange treningstimene før NM, men det skal bruke høsten flittig til utvikling og rett og slett bli bedre seilere om bord i en Melges. Taktiker Espen Stokkeland kommenterer mulighetsbildet på denne måten:

– Vi har ingen målsetning om å bli like gode som vi var. Vi skal heve laget gjennom Stian Tuv, og vi vet han vil komme med nye vinklinger til hvordan vi skal seile litt raskere. Det eneste presset vi har lagt på Stian er å utfordre hvordan vi gamlingene har løst utfordringene så langt

Når sesongen avsluttes i november, vil laget sette seg ned med en meget spennende terminliste for nasjonal og internasjonal seiling.

– Vi vil som nevnt bruke høsten til å bli bedre kjent og hvis alt stemmer, jobbes det med en plan om å fortsette samarbeidet og FMJ-prosjektet i 2012. Vi ser at Melges-seiling i Norden har tatt seg opp, og med 30 båter på de store eventene her oppe i nord, kan dette være god nok terminliste for oss, sier Stian Tuv, som også må ta hensyn til ny arbeidsgiver; «Bain & Company» i Oslo.»

NM i Melges 24, som går på Hankø, teller per i dag 36 båter. Her er deltagerlisten.