ORCi EM

Et raskt, men vått offshore race har gitt få endringer i toppen

Fra lette vinder og byger med opptil 27 knops vind i ryggen har ORC flåten gjennomført en kjapp lang distanse. Det er noen endringer på plasseringene sammenlagt

I det lange offshore racet fikk deltakerne alt fra lite sjø, blå himmel og lette vinder til kraftige regnbyger med torden og vinder på opptil 27 knop i lensen.

Allerede halvveis i løpet ledet svenske GERTRUD med skipper Lena Having den store klassen, mens tyske VARUNA EXPRESS med Kai Haupthoff ledet den lille klassen.

TETT LØP. På AIS oversikten kunne vi gjennom hele løpet se de to Landmark 43 båtene KAROLINE og DESTIN følge hverandre hakk i hel. Hvor ofte de har passert hverandre blir kun en vill gjetning fra vår side, men det har til tider sett ut som en knivskarp konkurranse. Etter korrigert tid har det vært små marginer som skiller plasseringene i feltet.

RESTART VED RAKKE. Ifølge flere av deltakerne ble det vanskelig å få god avstand til konkurrentene. Ved Rakkebåene ble det en restart da båter som først lå langt bak i horisonten kom fossende fremover med ny vind bakfra og tok igjen de første.

DAGENS VINNERE. Vinnere av det lange offshor racet ble IMX 40 GERTRUD med Lena Having som skipper og Peter Örtendahl som eier i Division 1 og X-382 FELICIA IV med Eirik Brekke i Division 2.

For Division 1 ligger norske XANTHIPPE med Jan Henrik Bryde på en 2.plass og tyske WESTWIND til Peter Süselbeck på 3.

I Division 2 finner vi på 2.plass tyske VARUNA XPRESS med Kai Haupthoff og TEAM SWE 88 med Patrik Forsgren på 3.plass. Endelig resultat for den minste klassen er foreløpig ikke ferdigstilt grunnet en protest av Ludvig Daae på ILLE MORO mot en påstått forflytning av målbåten før deres målgang. Resultatene av dette vil være klare senere ikveld.

SAMMENLAGT RESULTATER. Dagens vinnere har gitt noen få endringer på sammenlagt listen. I Division 1 ligger fremdeles SILVA HISPANIOLA med Dennis Gehrlein på 1.plass. Jan Henrik Bryde med XANTHIPPE har kommet opp på en 2.plass og WESTWIND til Peter Süselbeck har falt ned til en 3.plass.

I Division 2 finner vi nå TEAM SWE 88 på 1.plass med ILLE MORO bare 1 poeng bak på 2.plass. Brødrene Kristiansen i XTREME følger fremdeles på en fin 3.plass.