Cowes Week

Norsk båt i tetstrid

Norsk båt i tetstrid

Mens norske havseilere kjemper om plasser og poenger i ORCi-EM på Hankø, er det en norsk båt som ypper seg i Cowes Week i England.

Publisert Sist oppdatert

De norske båten MAGIC med Aasmund Drolsum som skipper deltar for aller første gang i England under britenes store sommerfest – Cowes Week. Og de gjør det godt, for etter fire seilaser ligger de på 5. plass sammenlagt i IRC klasse 1. Klassen teller 24 båter, og serien 3-10-9-2 har de gjort en respektfull innsats så langt.

MAGIC er en båt av King 40, tegnet av Mark Mills, og den har hjemmehavn i Son. Båten som leder, TOKOLOSHE, er en britisk båt, og også det er en King 40. Båten på 2. plass er en Ker 39, mens de to andre båtene foran er henholdsvis en Grand Soleil 46 og en Grand Soleil 43.

Se resultatlisten.

KONTRASTFYLT. Cowes Week varer frem til 13. august, og mens opptøyene brer om seg i store deler av England, er øya Isle of Wight langt unna begivenhetenes sentrum, og seilerne kan seile – om ikke upåvirket – så i alle fall fredelig i farvannet The Solent. Også prøve-OL i seiling i Weymouth på sydkysten av England pågår nå.

Det er med andre ord nokså kontrastfylte begivenheter som finner sted i England…