International Knarr Championship

Amerikansk favoritt innfrir – norsk sølv?

Amerikansk favoritt innfrir – norsk sølv?

Regjerende mester i Knarr, amerikaneren John Perkins, regjerer også i årets mesterskap. Men det ligger an til norsk sølv.

Publisert Sist oppdatert

Det er lite de 18 andre Knarr-lagene i Knarr-klassens internasjonale mesterskap, som for tiden pågår i Bundefjorden, kan gjøre med amerikaneren John Perkins. Etter fem seilaser har han og mannskapet, Phil Perkins og Atle Brun, tatt en solid ledelse med fire strake seire og en 5. plass.

Dermed tyder alt på at han vil forsvare tittelen som IKC-mester når premiene skal deles ut på lørdag.

NORSK 2. PLASS. Det amerikanske laget kan imidlertid få besøk på pallen av Martin Bergsbakk Holter, Erik Bergsbakk Holter og Ronny Spolén Nilsen. Det norske  laget har stått for den positive overraskelsen man turde håpe på før mesterskapet, og de innehar en foreløpig trygg annenplass.

Les også: Amerikansk favoritt, norske overraskelser?

GOD LAGINNSATS. I det hele tatt ser den norske innsatsen ut til å bli langt bedre enn i det foregående IKC-mesterskapet da Johan Hvide var beste norske skipper på en 17. plass. Selv har den norske mesteren av året hevet seg atskillige hakk, og ligger på 4. plass sammenlagt sammen med mannskapet sit; Johan Christian Kyrkjebø Hvide og Jogeir Sverre Kyrkjebø Hvide.

De øvrige norske lagene ligger på plassene 7-11-14-15-16-17-18.

VARIERENDE. Som så ofte har Bundefjoirden bydd seilerne på utfordringer i form av vindskift og varierende forhold.

KNS arrangerer mesterskapet sammen med den norske knarrklubben, og alle seilerne stiller i lånte båter som byttes hver dag. Seilasene fortsetter i dag, og avsluttes på lørdag.

Fullstendig resultatliste