NM i Andunge

Nok et NM til Torgeir Pedersen og Terje Sorteberg

Nok et NM til Torgeir Pedersen og Terje Sorteberg

Torgeir Pedersen og Terje Sorteberg kan føye nok et NM-gull til CVene sine. Det nye kom i Andunge.

Publisert Sist oppdatert

De er grossister i NM-titler begge to, og under NM for Andunger, som ble avviklet i regi av Asker Seilforening i helgen, seilte Torgeir Pedersen og Terje Sorteberg fra arrangørforeningen inn til nok et hver. Og det med klar margin til en av Asker Seilforenings andre storseilere, Erling Landsværk. Han hadde med seg sønnen Johannes.

Bronsemedaljene gikk til søskenparet Preben og Alexandra Wang fra Asker – de også.

GODE STARTER. – Vi hadde gode starter, traff på vinddreiningene og vi var alltid blant de tre første på første merke, sier gullvinnerne om hva som la grunnlaget for den jevne gull-serien. De hadde ikke noe tellende resultat dårligere enn 3. plass og vant fire av de syv seilasene.

MANGEL PÅ VIND. Lenge var det usikkert om det i det hele tatt skulle bli noe NM i år. Og årsaken var ikke mangel på deltagelse, for den var god: 27 båter startet i dette NMet. Problemet var dermed oslofjordsk; det var mangel på vind.

Fredag fikk arrangøren i havn en seilas i løy vind, lørdag ble et mesterskap i venting. Oslofjorden lå blank og og det eneste som fikk luftet seg, var svarstanderen på land som fortalte om utsetting – og atter utsetting.

SEKS I ETT. Siste sjanse var i dag, og i en meget slengete regnbygevind fikk startmannskapene til Asker Seilforening i havnen intet mindre enn 6 seilaser. De første gikk i svært vanskelige forhold med dreininger en masse – senere ble vinden litt friskere og stødigere. Resultatlisten forteller imidlertid om stødige resultater blant de beste, noe som vitner om at det har vært kunnskaper og erfaring mer enn flaks, som er kommet til sin rett.

Blant de 27 båtene som deltok, var det fem svenske.

Komplett resultatliste.