Søk i arkivet

Snipe-VMBrasiliansk samba på seierspallen

De brasilianske seilerne beslagla alle de tre pallplassene i Snipe-VM. Jostein og Asbjørn Grødem ble de beste skandinaviske seilerne.

Lørdag var den siste dagen i Snipe-VM og alle de fire norske lagene klatret på sammenlagtlisten. Aller best endte Jostein og Asbjørn Grødem fra Åsgårdstrand – på en 20. plass. Med den var de best av de skandinaviske seilerne i et mesterskap som ble klart dominert av latinske seilere.

Nasjonene som plasserte seg foran Grødem-brødrene kom fra  Brasil, Spania, Argentina, Japan, USA og Puerto Rico.

OPPTUR SISTE DAG.
Ulrik Sandvig oppsummerer VMs siste dag slik:
 
«Jostein og Asbjørn fikk en sterk 9. plass i første seilas, og de fulgte opp med topp 20 i de to neste.

Tanya (Ferner Heglund) og jeg hadde en litt tung start på dagen. Vi skulle igjen gjerne hatt litt mer vekt på ripa og traff ikke så godt på veivalget. Men i siste seilas var vi for en gangs skyld på riktig side av banen på første kryss og rundet som nummer 7 på første merke og etter to slører (det var nå olympisk bane) var vi nummer 5 på bunnmerket, rett bak to tidligere verdensmestre, en europamester og en japansk båt. Vi bet oss fast og klarte en 7.plass i mål etter halvannen runde til på banen. det var en veldig bra og inspirerende avslutning på mesterskapet for oss!

Mads Truelsen og Tina Kopseng fikk en fin 18.plass i siste seilas, og ellers seilte både de og Birger Jansen/Lise Gehrken inn til plasseringer på midten.
 
Brasil tok hele pallen med vinnere Alexandre Tinoco og Gabriel Borges, sølvmedaljører Alexandre Paradeda/Gabriel Kieling og Bruno Bethlem de Amorim/Dante Bianchi på 3. plass.»

SEILTE KONSERVATIVT. De brasilianske gullvinnerne hadde en imponerende og jevn serie i et felt som talte 59 båter. Deres tellende plasseringer var 4-3-2-7-2-2-5. I tillegg hadde de en 31. plass som de måtte stryke, og i den siste seilasen behøvde de ikke fullføre; de hadde allerede vunnet mesterskapet. Det betyr at de ble verdensmestre uten å vinne en eneste enkeltseilas.

– I et så stort felt og med så ujevne forhold som mesterskapet ble seilt under, var det vår strategi og seile konservativt. Vi skulle ikke ta sjanser for å vinne enkeltseilaser, men seile med feltet, fortalte Alexandre Tinoco etter at seieren var i havn.

Og om 31. plassen de strøk, sier han:

– Bare i en seilas tok vi en sjanse og sviktet strategien vår, og det straffet seg. Da endte vi på 31. plass, sier den nybakte mesteren.

NORSKE RESULTATER
20. Jostein/Asbjørn Grødem (Åsgårdstrand)
28. Ulrik Sandvig/Tanya Ferner Heglund (Bærum)
41. Birger Jansen/Lise Gehrken (Bærum)
43. Mads Truelsen/Tina Kopseng (Bærum)
 
Fullstendig resultatliste

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen