Anders Pedersen har overrasket eliten

Nytt norsk stjerneskudd i Finnjolle

Nytt norsk stjerneskudd i Finnjolle

Etter bare å ha vært 15 ganger i båten, har hele den skandinaviske Finnjolle-eliten allerede bitt seg merke i navnet Anders Pedersen.

Publisert Sist oppdatert

For hva skal man si om en slik debut:

  • Få dager etter at han satte seg om bord i sin nye Finnjolle, ble Anders Pedersen nummer to i det åpne danske mesterskapet med 39 båter i feltet
  • Denne helgen tok han en ny 2. plass – denne gangen i det åpne svenske mesterskapet – denne gangen i konkurranse med 32 seilere.

FALT PÅ PLASS. – Det er utrolig hvordan Anders har falt på plass i denne båten, og det er en fornøyelse å se hvordan han seiler seg igjennom feltet. Det er så jeg får gåsehud, sier pappa Rune Pedersen.

Og de etablerte seilerne i Finnjolle har virkelig hevet øyebrynene over dette nye, norske stjerneskuddet som bokstavelig talt har kommet feiende inn på Finnjolle-banen og vist de aller fleste av dem hekken. Finnjolle-klassen har i alle år vært kjent for å være klassen for de virkelige barkete og erfarne hardhausene, så når det kommer en 19-åring og setter de fleste av dem på plass, er det ikke rart det er blitt lagt merke til.

190 CM og 98 KG. Ved siden av å være 19 år gammel, er Anders Pedersen fra Drøbaksund 190 cm høy og veier 98 kilo. Han har seilt fra han var ganske så ung og har gått gradene; i Optimist, Europajolle og Laser – og han har vært på det norske Toppseil-laget. Det var da han så tydelig erfarte at han var for stor og tung for Laseren, at beslutningen om å seile Finnjolle falt på plass.

– Anders var ofte først på bidevindsmerket i Laser, men han hadde ikke en sjanse på slør og lens med vekten sin, forteller pappa Rune Pedersen.

– Så da bestemte vi oss for å kjøpe Finnjolle. Han seiler en helt ny båt, og vi har vært så heldige å få kjøpt en del utstyr av Peer Moberg som han ikke bruker. Peer var også en pådriver for at Anders skulle skifte klasse. «Nå må du se å komme deg over i klassen du er skapt for», har Peer sagt i noen år, sier Rune Pedersen.

Og han har hatt rett, for nå blomstrer han virkelig i Finnjolle-klassen.

ELSKER Å SEILE. Pappa’n forteller at Anders er en beskjeden kar, rolig i hodet og tåler press, men at drivkraften hans først og fremst er at det morsomste han vet om er å seile. Målet er OL i 2016, men kanskje er også 2012 innen rekkevidde? Men først må han forsøke seg i verdenscup-regattaer, og det er hva som nå står på programmet.