Søk i arkivet

Rolex Fastnet RaceSOLO midt i feltet

Den norske Class 40en SOLO ligger midt i feltet på vei mot Fastnet Rock.

Rune Aasberg og mannskapet hans i SOLO ligger på en 10.–11. plass i det feltet nærmer seg Lands End – og deretter skal ut i Irskesjøen over havet til rundingen av Fastnet Rock utenfor sydspisseav Irland.

TRACKER IKKE. Posisjonen deres kl 10.00 UTC var 49.44.96N og 4.51.96W.
 
– Trackingboksen har vi forsøkt å restarte, men vi får den ikke til å virke. Det er synd, for vi vet det er mange som følger oss.
Vi ligger rett ved båten TZUHANG på samme kurs, så interesserte kan sjekke hvordan vi ligger an via henne, skriver Rune Aasberg til SEILmagasinet.

Og en sjekk av TZUHANG viser at den båten ligger på 10. plass i øyeblikket – og da er ikke SOLO langt unna det – rett foran eller rett bak…?

Tracking i Fastnet Race. Uheldigvis er SOLO en av få båter som ikke trecker…

– Vi har 35 n mil igjen til Lands End og fra Lands End til Fastnet er det 170 n mil. Til sammenligning er avstanden fra Færder til Skagen 90 n mil, fortsetter Aasberg for å anskueliggjøre avstandene.
 
Han forteller videre at vinden i natt har vært nede i 7–9 knop.

SEILER GODT I LETTVIND. –Vi stod på styrbords halser hele natten. En vindreining førte oss langt ut, men vi ventet med å slå for å ikke slå for tidlig, ettersom vi forventet ytterligere dreining mot syd-sydvest, forteller han.
 
– To team jobber tre timer hver. Vi har fått søvn liggende på seilsekker og annet. Først lå vi på lo side. Nå har vi slått og er på vei inn mot Lands End. Det blåser så lite nå at de som har pause, ligger i le. På grunn av mye strøm er det til tider urolig sjø.
 
– SOLO seiler bra i lettvind og vi er spente på situasjonen ved Lands End. Der vil vi møte flere som har valgt en nordligere kurs, beretter Rune Aasberg.
 
FLOTT NATT. Han kan fortelle at de har hatt nydelig vær gjennom natten; fullmåne og god sikt. Det hele startet med en praktfull solnedgang. I skrivende stund skyer det litt til der ute.

– Gjengen har fått kaffe og frokost og stemningen er fortsatt god. Fastnet Race er langt, selv om vi ser at de første båtene i de største klassene nå er langt foran oss.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen