Søk i arkivet

GrimstadjolleNM-gull på hjemmebane

Vidar Ljungstrøm og Georgis Nikoltsis sikret NM-gull på hjemmebane da Grimstad Seilforening arrangerte NM for Grimstadjolle.

Ljungstrøm og Nikoltsis vant gullet med fire førsteplasser i fem tellende seilaser – foran Lars Ingeberg og Øyvind Toft. På tredjeplass finner vi Harald Kringlebotn og Håkon Wium Lie, sistnevnte som den eneste «eksterne» innslaget ettersom han representerer Oslo Seilforening.

Mesterskapet samlet de nødvendige 20 båtene til å få offisielt NM.

Grimstadjolla ble konstruert i 1943 av Sam. O. Berge med tillatt seilareal 10kvm for innenskjærskonkurranser, med 3 aktive seil: fokk, storseil og spinnaker. Les mer om Grimstadjolla`s historie her.

Det er drøyt 70 båter av denne klassen nå i Norge, hvorav ca. 50 befinner seg i Grimstad. Det er et miljø på Valderøy utenfor Ålesund i Møre og Romsdal, og noen båter i Bergen. Forøvrig er de spredt over hele landet.

Resultatene fra NM i Grimstadjolle.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen