Minnemarkering 21. august

– NSF ber arrangørene vise verdighet

– NSF ber arrangørene vise verdighet

21. august er det nasjonal minnemarkering etter angrepene på regjeringskvartalet og Utøya. Det vil ikke stoppe regatta-arrangementene, men NSF oppfordrer alle arrangører til å vise verdighet.

Publisert Sist oppdatert

–Norges Seilforbund forholder seg til de retningslinjene som Norges Idrettsforbund har sendt ut når det gjelder arrangementer 21. august, sier generalsekretær Espen Guttormsen i NSF.

NIF påpeker at det 21. august skal avholdes en minnemarkering, og at dagen ikke er en nasjonal sørgedag.

– NIFs oppfatning er at planlagte idrettsarrangement gjennomføres 21.august, men at det utvises en særskilt verdighet med respekt til de som ble rammet den 22.juli, heter det i NIFs skriv.

– Vi holder vi oss til de retningslinjer som NIF har trukket opp, siden det på en best mulig måte vil sørge for at idretten opptrer helhetlig. Vi har både i tidsrommet rundt terrorangrepene og i forbindelse med den planlagte sørgedagen vært i kontakt med medlemsforeninger som har hatt konkrete spørsmål i så måte. Så langt jeg kjenner til har alle involverte hatt en ansvarlig og fin holdning til dette, sier president i NSF, Peter L. Larsen til SEILmagasinet.