Askeroptimisten 2011

Askeroptimisten FOTO: TERJE GUSTAVSEN

Massemønstring i Asker til helgen

Det er igjen klart for en av Norges største jollemønstringer: Askeroptimisten.

Publisert Sist oppdatert

Til helgen blir det et yrende liv i Asker Seilforening. Foreningen er klar til å ta imot minst 156 båter på Blakstadtangen.

Askeroptimisten er den største jolleregattaen i landet, sett bort fra  Norgescuper og Stor-NM. I år er Askeroptimisten også kretsmesterskap for Optimist, Zoom8, Europajolle, Laser og 29’er.

Askeroptimisten inngår også i OAS-CUP. I tillegg vil det for de yngste optimistseilerne være en egen treningsregatta på indre bane.

– Spesielt oppfordres nybegynnere og ferske rekrutter til å delta. Her kan dere få den første virkelige regattaerfaring i stort felt under trygge forhold. Her er alle vinnere og blir premiert. Ca 45 er påmeldt foreløpig, skriver Terje Gustavsen på Asker Seilforenings nettsider.

HEDRES AV ORDFØRER. Asker Seilforening benytter også anledningen til å hedre den ferske juniorverdensmesteren Tiril Bue. Bue er fra Asker og lærte å seile hos Asker Seilforening. På lørdag formiddag vil Askers ordfører, Lene Conradi, vise at hjemkommunen er stolt av den unge seilerens VM-suksess.

På søndag er det nasjonal minnedag grunnet terrorangrepene i Oslo og på Utøya. Det vil bli en minneseanse rundt dette i forbindelse med briefingen på Blakstadtangen.

Program Askeroptimisten:

Fredag 19. august fra 17.00 til 21.00 registrering i klubbhuset

Lørdag 20. august fra 08.30 til 10.30 registrering i klubbhuset

Lørdag 20. august 11.00 briefing for Optimist klasse C

Lørdag & Søndag: Første varselsignal klokka 11