Moss Raymarine Race

Seilerfesten i Moss starter i dag

Seilerfesten i Moss starter i dag

Seiling vil sette sitt preg på Moss by denne helgen. Og det starter i kveld. Du kan også følge begivenhetene på Moss Raymarine Races egen nettside.

Publisert Sist oppdatert

Seilerne som deltar i Moss Raymarine Race ute på fjorden denne helgen vil være hovedaktørene, men Moss Seilforening ønsker å gjøre seilingen og det som foregår synlig og tilgjengelig også for publikum og innbyggerne av Moss by. Derfor er det i kanalen midt i byen og på nettsidene publikumsaktivitetene vil skje.

RS FEVA. Deltagerlisten teller foreløpig 55 båter. De skarpskodde seiler baneseilaser, de andre LYS-regatta på faste merker og utenfor Fleischers brygge og tett på publikum blir det regattaer med RS Feva. Deltagerne her behøver ikke stille med egne båter, men de vil seile i heat med utlånte båter.

FØLG MED PÅ NETTSIDEN. Foruten hva publikum med selvsyn kan se, vil Moss Seilforening holde alle andre løpende orientert gjennom arrangementets nettside. Der vil det komme en løpende strøm av informasjon om utviklingen ute på banene, og seilforeningen har også oppfordret seilerne til å sende sine egne opplevelser til SEILbloggen på den samme siden.

– På den måten håper vi å kunne formidle noe av det som skjer til langt flere enn kun de som er tilstede og opplever seilasene, sier Trygve Leergaard i Moss Seilforening.

START KL 1100. Regattaene starter lørdag kl 1100 på alle banene, men allerede i dag står et seilpedagogisk forum i Tollboden på programmet.

KANALFESTIVALEN. Moss Raymarine Race skjer i samarbeid med og inngår i Kanalfestivalen, som foruten seilingen kan by på matfestival med smaksprøver, en rekke aktivtetsstander med tilbud til alt fra barn til dem som er opptatt av det kommende valget, det vil bli demonstrert dykking og knop og spleising. Redningsselskapet er på plass med sine populære Elias-båter, og deltagerne i Christian Frederik-løpet  passerer langs Sundbryggene og Fleischers brygge.

KONSERT LØRDAG KVELD. Dessuten og ikke minst: Om kvelden er det konsert med DeLillos, Torgeir & Kjendisene og Ole og Gorm.