29er duo med klare mål

Satser mot OL 2016

Satser mot OL 2016

29er-seilerne Bror With og Ludvig Johansson har satt seg et mål. De skal seile OL i 2016 i 49er.

Publisert Sist oppdatert

– Det er liten tvil om at man har alle mulige forutsetninger for å lykkes dersom man står på. Vi har bestemt oss for å satse knallhardt mot ISAF-VM neste år. På lengre sikt har vi som mål å delta i OL med 49er, Ludvig Johansson og Bror With fra Asker Seilforening til Budstikka, som i går spanderte en helside på de to 17-åringene.

KONKURRANSE INSPIRERER. Asker-duoen har seilt seg frem til å bli blant de beste i en stadig voksende 29er-klasse, og i helgen ble de nummer to i Askeroptimisten, knapt slått av Anders Klippenberg og Emil Mellebye fra KNS.

At konkurransen er stor, inspirerer Bror og Ludvig, og de var tilfredse med å ha seilt jevnt godt i toppen under regattaen i Asker. 2. plass var det dårligste resultatet de hadde.

MÅLRETTET. Nå har de staket ut kursen, og at de er målbevisste, bekrefter følgende:

– Allerede tre år før duoen begynte å seile 29er sammen, trente Ludvig i Optimist-klassen bare for å forberede seg til den mer teknisk krevende båten de nå seiler, skriver Budstikka.

Les også: Nytt norsk stjerneskudd i Finnjolle.

GOD STØTTE. De skryter av den gode støtten de har fra Asker Seilforening.

– Vi har et veldig godt miljø her, og et godt miljø er alfa og omega for å lykkes, sier de.

Og Asker Seilforening har god tradisjon for å utvikle seilertalenter, viser historien. Nybakte ISAF-verdensmester Tiril Bue er det ferskeste eksempelet, Laser-seileren Kristian Ruth er et annet.

Bror With er for øvrig sønnen til Christen With, og nå kan han klare noe pappaen i sin lange seilerkarriere aldri klarte: Å seile i OL.

Se Budstikkas bilder fra Askeroptimisten.