NM i Melges 24

NM-tittelen til Sundby & Co

NM-tittelen til Sundby & Co

Christoffer Sundby vant NM i Melges 24 i helgen.

Publisert Sist oppdatert

(Pressemelding fra Melgesklubben): Det ble et svært vellykket NM på alle måter, der klassen fikk prøvd seg i alle vindforhold og med krevende, sterk strøm til tider.

OSLO FLAGGFABRIKK, med Christoffer Sundby ved pinnen,  tar nok en seier i det som kanskje er Norges vanskeligste NM å vinne. De var såpass suverene at de kunne seile inn etter nest siste seilas med gullet i i hånden og feire.

Fredrikstad Seilforening arrangerte ni meget gode løp, der fredagen var preget av mellomvind, vindskift og strøm. Lørdagen var dagen det økte på og båtene plante ned lensen, i svært sterk strøm og banefordel på en en av kantene, slik at de lag med best båtfart fikk størst gevinst. På søndag var det letter vind, og skift og spor taktikkerne måtte finne. En dag veldig mange dyktige seilere får båten opp i maks fart, og vi så dermed en større bredde av båter i topp 10.

Det sosiale ble godt tatt vare på av Hankø Yacht Club, og regattamiddagen lørdag var besøkt av alle lag.

Medaljestriden om sølv og bronse ble avgjort på siste løp, der BAGHDAD 2, Kristoffer Spone, tok en suveren seier og klatret fra fjerdeplass til andre. Kampen om bronsen ble svært jevn, men Peder Jahre og mannskap i STORM CAPITAL SAIL RACING tok det lille stikket de trengte over FULL MEDAL JACKET. Der Stian Tuv har tatt over rorpinnen etter Eivind Melleby.

Ellers fikk klassen sin første U25 vinner, en premie som er satt opp for de ungre seilerne, med Christian Palmer fra Trondhjem Seilforening.

Du finner hele resultatlisten her.