Norgescup for Laser, Europajolle og 29er

Mange langveisfarende til Bærum

Mange langveisfarende til Bærum

Mange vil reise langt denne helgen for å seile norgescup i Bærum. Deltagerlisten teller foreløpig 109 båter.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er de største ungdomsklassene i Norge, og vi er glade for å være vertskap for noen av landets beste ungdomsseilere, sier Christian Espeseth i Bærum Seilforening.

FRA HELE LANDET. Og blant de mange seilerne som tar turen til Bærum denne helgen, er det langveisfarende seilere fra Lillesand, Måløy, Florø, Hjellestad, Arendal, Kristiansand, Stord, Bergen, Stavanger, Grimstad, Haugesund og Askøy. Det blir med andre ord norgescup i ordets rette forstand.

Rekruttklassen i Europajolle er den største med 29 deltagere, mens OL-klassen Laser Standard er den minste med syv seilere så langt. I Europajolle for damer er det et klart flertall av seilere fra Sørlandet og Vestlandet – og ingen fra Indre Oslofjord. I 29er stiller to lag fra Måløy og ett fra Florø.

TØFF LASER RADIAL-KLASSE. Laser Radial er den største Laser-klassen med 17 deltagere med blant annet verdensmester Tiril Bue fra KNS, rivalen Marthe Enger Eide fra Bærum, Hermann Tomasgaard, KNS og Henrik Begby, KNS  i spissen. Det blir utvilsomt en tøff klasse.

Både Bue og Tomasgaard har forlatt sine moderforeninger, respektive Asker og Drøbaksund, og seiler nå for KNS, som ser ut til å samle de beste seilerne i landet i sitt miljø.

Se komplett deltagerliste.

 

TO BANEALTERNATIVER. – Avhengig av værhorhold vil det seiles ytterst i Holtekilen, mellom Sarbuvollen og Brønnøya, eller på utsiden av Snarøya/Grimsøya (Vassholmbanen).  Det vil være mulig å følge seilingen– vi har resultater og speakertjeneste fra land på Sarbuvollen, sier Espeseth.

Du kan også følge med på live-dekningen på nettet.

Skal vi tro varselet fra yr.no går det i retning av en lettvindsweekend på Vassholmenbanen med fra 2-4 m/sek, og langt fra de 24 m/sek som ble målt på Steilene onsdag kveld.

Arrangørforeningen, som med sine ca. 1000 medlemmer er en av landets største etter at Bærum og Vestfjordens Seilforeninger slo seg sammen ved årsskiftet, setter sin lit til hjemmehåpene Marthe Enger Eide og Ina Kullmann Berentsen i Laser Radial. Begge seilerne har OL-ambisjoner i henholdsvis 2012 og 2016.