62 soloseilere på starlinjen

Følg trackingen av Pelle P Bergen Singlehanded

Følg trackingen av Pelle P Bergen Singlehanded

Kl 1100 lørdag starter Pelle P Bergen Singlehanded. Du kan følge alle båtene gjennom tracking på Internett.

Publisert Sist oppdatert

For å ta det først som sist; linken til trackingvinduet finner du her.

Pelle P Bergen Singlehanded har hele 62 aleneseilere på startlinjen – et større antall har aldri vært tilfellet før i Norge. Og sett i lys av at regattaen første gang ble arrangert i fjor, er det ingen tvil om at Bergens Seilforening har funnet en suksessformel.

Og for å gjøre den enda mer attraktiv, vil alle de 62 håpefulle som skal vise at de mestrer en stor båt alene, kunne følges meter for meter på internett.

HVILKET LØP? Hvilket løp seilerne vil bli sendt ut på er ennå ikke bestemt. Deltagerne kan bli sendt ut på det 30 n mil «Vest i Havet»-løpet, eller det kan bli 27 n mil lange «Tysnesløpet», som kanskje er bedre i de 4-5 m/sek fra ØSØ med oppholdsvær som meteorologene melder i dag? Det blir en av beslutningene regattasjef Gunnar Grevstad må ta på morgenen i dag.

FANTASTISK DAG. – Dette blir uansett en fantastisk dag for singlehanderne. Tidlig lørdag morgen er det tilløp til blå himmel over Sotra, etter at vi har hatt dager med betydelige nedbørsmengder. 
Ekstra hyggelig synes jeg det er at foreningens egne seilere støtter så godt opp om arrangementet, sier Jan Hjellestad, initiativtager til regattaen, tidligere leder av Bergens Seilforening og selv en av de 62 deltagerne som legger utpå i dag.

– Jeg ønsker lykke til til alle seilere – og til publikum foran PC-skjermene. Dette blir en knalldag!

Sier han.