Besværlig med eldre båter

Sank før start i Kutter-mesterskapet

Sank før start i Kutter-mesterskapet

Åtte «eldre damer» stilte til start i i Kuttter-mesterskapet. Det kunne vært flere, men en av båtene sank før start.

Publisert Sist oppdatert

– Det ble ikke noen start på oss i Kutter-mesterskapet. Båten vår sank natt til lørdag, forteller Bjørn Vadholm til SEILmagasinet.

Han og Tor Martinsen skulle vært på startlinjen med Ø-58, men selv om båten ble lenset tom – og fløt – igjen, ble det for besværlig med regatta-start. I stedet ble det en plass i startbåten på dem.

– I mesterskapet var Ellen og Per Frølich om bord i Ø-28 i en klasse for seg. De vant tre av fire seilaser på lørdag, og da hard vind satte en stopper for seilingen søndag, gikk pokalen til dem. Samme båt vant for øvrig mesterskapet i 1961, dog med annet mannskap om bord, forteller Tor Martinsen.

– Det var i utgangspunktet påmeldt ti båter, men sykdom og lekkasjer sørget for at feltet lørdag morgen besto av åtte «eldre damer». Alle båtene er bygd mellom 1946 og 1962 og seilmiljøet på Hvaler har sørget for at disse tradisjonsrike trebåtene holder seg godt til tross for høy alder. Søndag blåste det liten kuling og for å unngå skader på de aldrende skjønnhetene, ble det bestemt at de resterende seilasene ble annullert, forteller han videre.

Annenplassen gikk til Frank Pettersen og på tredje kom Harald Lorentzen.