TwoStar i Stavanger

Vinden ble for snau

Vinden ble for snau

Bare fire kom i mål i TwoStar i Stavanger.

Publisert Sist oppdatert

Vinden ble den store utfordringen til 17 båten som stilte til start i Seilforeningen av 1928s TwoStar-regatta i dag.

LOVENDE, MEN. – Værmeldingen lovet 4 m/sek fra sørvest og lett regn hele dagen. Og alt så lovende ut de første timene. De raskeste båtene fikk tidlig et forsprang. Særlig gikk X-35 med Thomas Robberstad ved roret godt i den lette vinden. Han tok da også en suveren førsteplass, forteller Terje Rise i arrangørforeningen.

Ved siden av Thomas Robberstad var det kun tre andre båter som klarte å fullføre innen maksimaltiden.

VANSKELIGE SPØRSMÅL. – Været er ikke alltid til å stole på. Det ble mye tid og energi brukt på å vente på neste vidpust etter at det ble svært lite vind etter halvseilt distanse for de fleste båtene. Det var spesielt leit for de som seilte helt til mål, men ikke klarte maksimaltiden.

Rise sier også at det etter en slik regatta selvfølgelig blir en diskusjon om seilasen skulle vært kortet av på et tidligere tidspunkt, men han påpeker at slike avgjørelser  alltid er vanskelige.

– Speseielt i en situasjon hvor det blir å stor spredning i feltet. Noen mener at maksimaltiden skulle vært utvidet, men dette er heller ikke uproblematisk. Ikke minst når man tenker på de som bryter fordi de ser at de ikke når maksimaltiden, sier Terje Rise, som også var regattasjef.

Komplett resultatliste fins på Seilforeningen av 1928s hjemmeside. Der har de også beregnet en uoffisiell resultatliste – basert på alle som kom i mål også etter at maksimaltiden hadde utløpt.