Student-VM i Frankrike 2011

NTNU representerer Norge

NTNU representerer Norge

Når student-VM innledes 21. oktober, skal et lag med Tronheim-studenter representere de norske fargene.

Publisert Sist oppdatert

NTNU vant student-NM i år, og de kvalifiserte seg samtidig til student-VM i Frankrike.

– Laget som skal representere Norge, er nå satt sammen og vi ser frem mot mesterskapet som arrangeres 21.–28. oktober sier Anette Kleppestø til SEILmagasinet.

Selv skal hun seile som rorkvinne for det norske laget.

I FRANKRIKE. Student-VM er en årlig begivenhet som arrangeres i Frankrike. I år går mesterskapet av stabelen i La Trinité-sur-Mer på Frankrikes vestkyst.

– Alle deltagerne leier båter av arrangøren slik at lagene stiller mest mulig likt, noe som gir et svært tett felt der små marginer ofte viser seg å være avgjørende. Foreløpig er det påmeldt 16 lag fra ulike universiteter over hele verden, forteller Kleppestø videre.

UTVIDET LAG. Student-NM ble arrangert i båtklassen Yngling som er en  tremannsbåt, men i student-VM skal det konkurreres i klassen Grand Surprise. Det er en 31 fots båt som krever et mannskap på minimum syv personer.

– Dette har ført til endringer av vinnerlaget fra NM. Av dem som vant student-NM deltar Kristoffer Kleppestø og jeg, mens sistemann på laget, Bjørn Braathen, dessverre har takket nei.

Det betyr at det utvidetet laget som reiser til Frankrike, består av følgende seilere:

  • Kristoffer Kleppestø (Skipper)
  • Anette Kleppestø (Ror)
  • Carl-Erik B. Kullmann (Taktikk)
  • Annelise B. Kullmann (Storseil)
  • Karoline Palmer (Genoa)
  • Haakon Møyner Lund (Fordekk)
  • Henrik Sletsjøe (Spinnaker)

VARIERT ERFARING. – Alle er ingeniørstudenter fra Trondheim som tidligere har drevet aktivt med jolleseiling, i henholdsvis Optimistjolle, Zoom8, Europajolle og 29er. Laget innehar fra tidligere flere NM-medaljer og erfaringer fra internasjonale mesterskap. I tillegg har vi en deltager fra NORsteam og vi håper derfor å kunne hevde oss i student-VM, sier Anette Kleppestø som som rorkvinne skal forsøke å få mest mulig fart på båte.

– Vi gleder oss også veldig til å møte andre seilglade studenter fra hele verden. I følge Carl-Erik, som også deltok i 2008, er dette arrangementet virkelig noe å se frem til både sportslig og sosialt, sier hun.

KOSTER. VM-deltagelse er en økonomisk belastning for en students økonomi.

– Laget er derfor svært takknemlig for støtten vi har fått fra våre sponsorer; NTNUI og Subsea-7, avslutter Anette Kleppestø.