Søk i arkivet

Foto:

Snaue tre uker til startForbereder Transat Jacques Vabre

Om snaue tre uker starter Rune Aasberg oig Simen Løvgren som de første nordmenn noensinne i regattaen Transat Jacques Vabre.

Den prestisjefylte doublehanded-regattaen starter 30. oktober, men allerede 21. oktober vil de to norske seilerne være på plass med Class 40en SOLO i Le Havre i Frankrike.

EN UKE MED PROGRAM. – Det krever regattaens regler at vi er; en del av seilingsbestemmelsene sier at vi må være på plass i havnen en drøy uke før start, forteller Simen Løvgren til SEILmagasinet.

For allerede 22. oktober starter det offisielle programmet. Da må alle deltagerne stille til dyst i en obligatorisk baneseilas med båter av typen Bénéteau 7,50 i en slags show off-regatta over to dager.

HUNDRE TUSEN. I Frankrike er Transat Jacques Vabre en stor begivenhet. Det er faktisk et av de større idrettsarrangementene i landet og over 100 000 mennesker er ventet å ta veien til den franske Atlanterhav-byen under starten og uken før start, som er spekket med program i Le Havre. Foruten de sosiale og publikumsrettede aktivitetene; i Frankrike er seilerne idrettsstjerner, skal alle båter og seilere igjennom en grundig sikkerhetssjekk.

5000 nautiske mil venter seilerne når de legger ut fra Le Havre mot målet i Puerto Limo’n i Costa Rica på den andre siden av Atlanterhavet.

FLERE KLASSER. Rune Aasberg og Simen Løvgren, seilende for henholdsvis KNS og Asker, deltar i Class 40, som er en av flere klasser i Transat Jacques Vabre. De to andre er flerskogklassen Multi 50 og Open 60. 14 båter stiller til start i Class 40. De fleste seilerne er franske, men det fins også britiske, amerikanske og newzealandske seilere på deltagerlisten.

Og altså to norske. For første gang.

I ENGLAND. – SOLO ligger for øyeblikket i England der den er blitt preparert og stylet etter alle kunstens regler i de siste ukene. 20. oktober stikker vi til havs og setter kurs for Le Havre, sier Simen Løvgren.

I fjor deltok Rune Aasberg i den store soloseilasen Route du Rhum, men måtte bryte etter at all elektronikken om bord flatet ut. I Transat Jacques Vabre håper han å få sin store revansje og de to norske seilerne har ambisjoner om å plassere seg i fremr del av feltet. Da SOLO tidligere i år deltok i Rolex Fastnet Race i England, endte båten på 10. plass.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen