Søk i arkivet

Foto:

SEILMagasinet ShorthandedrankingDronningen av shorthanded-seiling

Kristin Songe-Møller er Norges ubestridte ener når det gjelder kvinnelig shorthandedseiling.

– Jeg seilte alene, som vanlig.

Svaret kom fra Kristin Songe-Møller fra Asker under oppdateringen av SEILmagasinet Shorthandedranking på spørsmål om hvem hadde med seg som makker i Hollænderseilasens shorthandedklasse. Og shorthanded er ikke nødvendigvis to; det kan også være bare en om bord om ikke annet er spesifisert.

ALENE. Og nettopp dette skiller Kristin Songe-Møller fra alle de andre kvinnelige shorthandedseilerne som gjerne seiler sammen med andre, og i de aller fleste tilfeller har mannlige makkere når de seiler regatta. Kristin seiler helst alene og vil mestre alt selv. Har hun måttet ha med seg en makker i årets regattaer fordi reglene har krevd det, har vedkommede fått streng beskjed om å forholde seg passiv om bord!

INTERNASJONALE AMBISJONER. I likhet med rankingleder Simen Løvgren har også Kristin Songe-Møller internasjonale ambisjoner. I høst setter hun kurs for Frankrike for å bli enda bedre kjent med sin nyervervete Figaro Solo II-båt. Der skal hun seile i vinter i de franske Figaro Solo-miljøet, og målet hennes er å være med i internasjonale regattaer i denne klassen – som har høy status i Frankrike.

LEDIG TRONE? Det betyr at de norske seilerne som ligger bak Kristin Songe-Møller på rankingen, kan få sjansen til å klatre forbi henne i 2012 – avhengig av hvor aktiv Kristin Songe-Møller vil være på den norske arenaen.

Sterkeste utfordrer er Årets kvinnelige shorthandesseiler i 2011, Anne Heldal fra Røyken, som mannen med mannen Arild ble overall-vinner av Skandinavias nå største shorthandedregatta, Bohusracet i Sverige. En annenplass i Hollænderseilasen ga også god poengfangst i år.

Danske Tina Thuesen har vært fast deltager i Watski Skagerrak TwoStar i mange år, og med seier i flerskrogklassen sammen med mannen Jens, har det gitt nok poeng til å holde 3. plassen på SEILmagasinet Shorthandedranking nå på vei inn i et nytt år.

Bak trioen på «pallen» følger Vestlandets to ivrigste og beste kvinnelige shorthandedseilere, Nina Rosenlund og Åse Espeseth, men Lene Hammersland fra Bærum immelom seg.

Ved årets slutt ser rekkefølgen blant kvinnene på SEILmagasinet Shorthandedranking slik ut (tallet i parentes er plassering på rankingen for ett år siden):

Topp 10

1 (1) Kristin Songe-Møller Asker 463,2
2 (3) Anne Heldal Røyken 353,6
3 (2) Tina Thuesen Danmark 257,3
4 (5) Nina Rosenlund Ran 193,4
5 (4) Lene Hammersland Bærum 191,3
6 (6) Åse Espeseth Askøy 176,8
7 (14) Sanna Hambesson Sverige 176,0
8 (–) Christin Larsen Fredrikstad 175,0
9 (8) Inger S. Åsle Fredrikstad 158,8
10 (–) Ewa Samuelsson Sverige 156,3

 

Komplett liste kan du laste ned på SEILmagasinets rankingside.

4 ÅRS RESULTATER. SEILmagasinet Shorthandedranking tar med seg regattaresultater som går fire år tilbake. Årets resultater har vekttall 1, resultatene i 2010 vekttall 0,75, resultatene i 2009 teller 0,5 og resultatene i 2008 har vekttall 0,25.

Les i morgen: Hvilken seilforening er Norges beste innen shorthandedseiling?

I SEILmagasinet nr. 9, som er i handelen 9. november, finner du for øvrig en komplett oversikt over sesongen 2011 når det gjelder norgesmestre, norgescuper, EM-, VM-, World Cup-resultater m.m. til norske seilere.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen