Forspillet til Transat Jacques Vabre 30. oktober 2011

Ingen suksess i havnebassenget

Ingen suksess i havnebassenget

Det ble ingen suksess for Rune Aasberg og Simen Løvgren i havnebassenget i Le Havre.

Publisert Sist oppdatert

Utslått, men ikke motløse; det var vel omtrent slik de to norske seilerne følte seg etter at de etter tre seilaser i den innledende show off-regattaen «Virtual Regatta Inshore» ble slått ut fra videre avansement med en 7. plass i heatet sitt.

– Vi oppdaget først etter seilasene at vi hadde seilt rundt med brønnen til påhengsmotoren under dørken full av vann, forteller Simen Løvgren til SEILmagasinet.

– Vi stod fem grader lavere enn de andre og gikk ikke spesielt fort, sier han.

Les også: Seiler mot de store i helgen

IGJENNOM SIKKERHETSKONTROLLEN. Så veldig tungt tok de ikke dette. Viktigere var det at Class 40en deres, SOLO, gikk igjennom sikkerhetskontrollen i dag  – med glans.

– Alt var heldigvis på stell, sier Løvgren fornøyd.

Med seg til Le Havre har de en ekstra spinnakerbom i karbonfiber som er hele 7 meter lang. Med den kan de brase opp den asymmetriske spinnakeren slik at de kan seile lavere og raskere enn om gennakeren er festet i senterlinjen på baugsprydet når de skal bedrive såkalt VMG-seiling (Velocity Made Good).

NYTT VÅPEN. – Dette er vårt våpen mot de nye Class 40ene som har baugspryd som kan vinkles mot lovart, sier Løvgren.

Å sette spinnakeren på en ekstra lang spinnakerbom – den kan rekke like langt frem som baugsprydet når den er festet til masten – er Løvgren godt kjent med fra sin tidligere Sun Fast 3200 OPTIMILA (båten er nå solgt til Harstad), og dette har han og Rune Aasberg nå også adoptert om bord i SOLO.

«Kompositt-mesterbyggeren» Per Ferskaug har vært i England og forsterket masten, og under seilasen over til Le Havre testet de nyvinningen om bord.

– Det virket veldig lovende, sier Simen Løvgren til SEILmagasinet.

FOR LANG. De er, så vidt vites,  alene om å ha denne løsningen av de deltagende båtene i Transat Jacques Vabre, som de starter i 30. oktober.

Eneste problem med bommen er at den var 3 cm for lang under innmålingen.

– Så den har vi måttet kappe i dag, sier Løvgren.

SHOW I KVELD. I kveld skal Rune Aasberg og Simen Løvgren presenteres for publikum i Le Havre sammen med alle de andre seilerne. Det er ventet tusenvis av tilskuere til seansen.

– Vi blir fraktet i små båter fra den ene siden av havnen og over til den andre der alle tilskuerne og båtene er, forteller Simen Løvgren.