Deltagerpresentasjon i Transat Jacques Vabre

Hyllet som stjerner

Hyllet som stjerner

Publisert Sist oppdatert

Lørdag kveld ble alle seilerne som skal delta i den transatlantiske regattaen Transat Jacques Vabre presentert for publikum i Le Havre, og det skjedde slett ikke kun ved at deltagerlisten ble slått opp på regattaens offisielle «notice board» – slik vanlig er i norske regattaer.

FLOTILJE OVER HAVNEN. – Først ble alle seilerne geleidet til et litt bortgjemt sted i havnen. Vi lurte veldig på hva dette var, og at alt kommunikasjon skjedde på fransk, gjorde det ikke mindre mystisk. Der lå et hav av RIBer og ventet på oss. Vi ble utstyrt med røde håndbluss og kommandert om bord i RIBene, forteller Rune Aasberg til SEILmagasinet.

Deretter satte alle RIBene med brennende nødbluss kurs over havnen til området der båten ligger og hvor tusenvis av mennesker hadde samlet seg.

PÅ SCENEN. – Der klatret vi om bord i en stor båt som lå fortøyd longside til kais, og da vi kom over på den andre siden av båten, så vi at båten fungerte som en scene mot alle menneskene som stod på kaia, forteller han videre.

Par etter par ble ropt opp på scenen og presentert for publikum med jubel og sambamusikk.

– Det var en stor opplevelse, sier Simen Løvgren.

NY OPPLEVELSE. – Rune har jo vært med på dette her da han seilte Route du Rhum i fjor, men for meg var dette noe helt nytt i seilersammenheng. Nå fikk jeg en liten føling med hvordan fotballspillere og skiløpere i publikumsidretter må ha det, sier han.

I dag, søndag, er det en rolig dag for de to norske seilerne.

– Vi skal bare ned i båten og «kosemekke» litt, sier Rune Aasberg.

WATERMAKER? De har fokus på å optimalisere vekten om bord – både hvor alt om bord skal være plassert for å ligge optimalt, og hva de ikke behøver å ha med seg.

– Vi vurderer sterkt å sette om bord en watermaker før start. Da slipper vi å seile rundt med 120 liter vann, sier Simen Løvgren.