Storm ventet i Transat Jaques Vabre

Starten kan bli utsatt

Starten kan bli utsatt

50 knops vind og 15 meter høye bølger venter seilerne i Transat Jacques Vabre.

Publisert Sist oppdatert

Seilerne som søndag 30. oktober starter i Transat Jacques Vabre, kan få et svært ublidt møte med elementene allerede i starten. Værvarselet lyder på storml.

– Dette har medført at det er blitt kalt inn til et møte i morgen kl 11:30 mellom seilerne der det vil bli diskutert hvordan vi skal håndtere det friske varselet. Det er faktisk de mest garvete seilerne som har gått bryggelangs i dag og «sanket» stemmer for at seilerne skal samles og si sin mening om starten på søndag, forteller Simen Løvgren til SEILmagasinet.

FRISKT I MINNE. I 2009 møtte seilerne lignende forhold rett etter start, noe som medførte at båter kullseilte, at mange brøt og at det ble store materielle skader.

– Selv om det er et stort nederlag for arrangørene ikke å starte regattaen på søndag med tanke på de titusenvis av tilskuerne som vil komme for å bivåne starten, ønsker heller ikke de en slik «katastrofe» skal inntreffe en gang til. Det vil skade regattaens omdømme og popularitet, sier Løvgren.

En mellomvariant kan bli en innledende baneseilas i et mer skjermet område på søndag, hvoretter båtene igjen går til land for å stå av været og vente på bedre forhold.

– Vi får se hva som skjer på møtet og hvordan været utvikler seg videre, sier Simen Løvgren.