Ikke topp 10 i Transat Jacques Vabre-prologen

– Følte at vi «vant» seilasen

– Følte at vi «vant» seilasen

Selv om Rune Aasberg og Simen Løvgren ikke kom blant de 10 beste i prologen i Transat Jacques Vabre i dag, følte de det som om de «vant» seilasen.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen var en misforståelse i starten. Slik forklarer de det selv på bloggen sin:

NØT THØRDISIX… – Vi la opp til en knall le-start på grunn av full favorisering på lo merke (båten). Der var det fullt, så vi satset på full gass i le. Vi var nær linjen da vi startet, men ikke over. Rett etter start kommer praing på VHF. Mange båter blir tilbakekalt med seilnummer. Vi hører 36, men seiler videre.

– Vi ligger helt i front av feltet. Ingen snur, men vi besluttet å snu etter 0,35 n mil. Utrolig vondt når vi fikk den starten. Ingen andre snur, kun oss. Derfor praier vi regattaledelsen og sjekker om vi har oppfattet riktig. På dårlig engelsk sier han nummeret igjen. Vi hører feilen, etter gjentatte repetisjoner er det 46, førtisix – nøt thørdisix… Vi blir sure og snur etter de andre. Helt sist og et stykke bak siste båt.

GOD FART. Etter denne sure misforståelsen gjør de imidlertid erfaringer som er positive med tanke på den egentlige regattaen, som altså er utsatt til onsdag på grunn av en storm som skal feie over Atlanterhavet.

De forteller videre:

–  Vi trimmet inn og fikk en utrolig fart. Ikke lenge etter tok vi igjen den siste båten. Slik fortsatte vi; plukket flere båter. Utrolig gøy å se hvordan vi har fått uttelling for alt vi har jobbet for. Dessverre ble det ikke noen god plassering, men vi føler vi «vant» seilasen, i hvert fall for oss. Vi seilte opp flere av de gode båten og vi seilte inn på hele feltet foran, så det er vi utrolig fornøyde med. Og dette var bare en prolog.

Vinner av prologen i Class 40-klassen ble det britiske paret Ned Collier Wakefield og Sam Goodchild i båten CONCISE 2. Det er en Marc Lombard-konstruert båt som er bygd i 2010. De to er regattaens yngste par. Ned Collier Wakefield er 22 år, Sam Goodchild blir 22 år mens regattaen pågår (19. november).

Rune Aasberg og Simen Løvgren holder de unge britene blant favorittene.

– De er veldig gode med masse erfaring tross ung alder, sier de.

To andre lag som de norske seilerne frykter og har stor respekt for kom også langt bak i dag: Tanguy de Lamotte/Eric Peron i INITIATIVES - ALEX OLIVIER og Stéphane Le Diraison/Thomas Ruyant i BUREAU VERITAS - DUNKERQUE PLAISANCE.

PROLOGEN:

1 - Concise 2 (Ned Collier Wakefield / Sam Goodchild) GBR

2 - Comiris Pole Sante Elior (Thierry Bouchard / Gilles Berenger)

3 - Aquarelle.com (Yannick Bestaven / Eric Drouglazet)

4-Avis Immobiler (Eric Galmard/Francois Scheek)

5-40 Degrees (Hannah Jenner/ Jess Naimark-Rowse) GBR

6- Partouche (Christophe Coatnoan/Etienne Laforgue)

7- Hip Eco Blue (Andrea Fantini/Tomasso Stella) ITA

8 – Phoenix Europe Express (Stephanie Alran/Jean Edouard Criquioche)

9-Gust Buster (Anna-Maria Renken/Jakica Jesih) AUT