Volvo Ocean Race 2011-2012

Klar for andre gang

Klar for andre gang

Alicante (SEILmagasinet): Aksel Magdahl er klar for sin andre runde. Dog litt pessimistisk denne gangen.

Publisert Sist oppdatert

Aksel Magdahl plantet sine ben på det internasjonale navigatør-kartet for alvor da han gjorde en genistrek under etappen fra Qingdao til Rio de Janeiro om bord i ERICSSON 3 i VOR 2008-2009. Hans grep sikret den svenske båten etappeseier på den lengste etappen i VORs historie. Denne gangen er han tilbake på plass, i en båt fra nettopp det forrige racet.

– Jeg lyver hvis jeg sier jeg ikke er pessimist angående totalseier, men slik er det bare. Vi har en tregere båt enn de andre, sier Aksel Magdahl til SEILmagasinet da vi treffer han på brygga i Alicante.

BRUKTBÅT. Magdahl er navigatør på TEAM SANYA med Mike Sanderson som skipper. TEAM SANYA er den eneste «bruktbåten», tidligere het VO70en TELEFONICA BLUE.

– Vi kjøpte jo TELEFONICA BLUE fordi den var rask i lite vind, men så viser det seg at de nye båtene er svært raske under disse forholdene. Og hvis man da også tenker på at de går i 25 knop når vi gjør 23 – så sier det seg selv at det blir vanskelig.

Målet derimot, sier Aksel, er å komme på podiet under noen etapper.

– Skal vi sammenligne oss med noen fra det forrige racet må det bli GREEN DRAGON, forteller han.

TID PÅ VANNET. Sist gang med ERICSSON var Magdahl «førstereisgutt», men forberedelsene til VOR 2008-2009 var omfattende og de hadde lenger tid på vannet enn med TEAM SANYA.

– Du kan si vi var mer forberedt forrige gang, men rent personlig er jeg roligere nå fordi jeg har gjort det én gang før, forteller Magdahl.

Under in port-regattaen forrige lørdag, VOR 2011-2012s offisielle start, endte TEAM SANYA på en 4. plass, 17 minutter bak vinneren ABU DHABI OCEAN RACING og kun 32 sekunder bak 3. plassen som gikk til CAMPER with Emirates Team New Zealand. Dermed starter Magdahl & Co den første etappen med tre poeng på resultatlisten.

– Det ble slik det ble. Bingoseiling, sier Magdahl.

Den første etappen av Volvo Ocean Race 2011-2012 starter lørdag klokka 14. Da skal båtene sette kursen ut av Middelhavet før baugen settes mot Cape Town. Etappen antas å ta rundt 21 dager