Fransk mesterskap i Laser

Hermann Tomasgaard på pallen

Hermann Tomasgaard på pallen

I konkurranse med 161 andre Laser Radial-seilere, seilte Hermann Tomasgaard seg helt opp på pallen i det franske mesterskapet.

Publisert Sist oppdatert

Nok en gang stadfestet 17-åringen Hermann Tomasgaard, som seiler for KNS, at han er et av Norges største seiltalenter. Under det franske Laser-mesterskapet som ble avsluttet i Hyeres i går, endte han opp med en meget sterk 3. plass i Laser Radial, og det i et felt på hele 162 seilere.

Flere av konkurrentene hans var potensielle OL-deltagere i klassen når lekene i England står på timeplanen neste sommer. To av dem var foran ham; en sveitsisk og en fransk kvinnelig seiler.

GODE NORSKE RESULTATER. Det deltok en lang rekke norske seilere i Hyeres, og flere enn Tomasgaard markerte seg positivt og oppløftende på resultatlisten.

Mathias Mollatt fra Moss tok en meget sterk 9. plass i OL-klassen Laser Standard. 68 deltagere var det i denne knallharde klassen, som endte opp med dobbelt tysk i toppen. Tre svenske og en dansk seiler var også foran Mollatt.

Unge Henrik Begby kom på 27. plass i denne klassen.

6. PLASS I LASER 4.7. Celine Herud, også hun fra Moss, dokumenterte god form. En 6. plass i Laser 4.7 står det all mulig respekt av – ikke minst med tanke på at feltet talte hele 78 seilere!

Også de norske OL-kandidatene i Laser Radial for kvinner var med i Hyeres, og selv om de kom litt i skyggen av Hermann Tomasgaards glitrende plassering, forteller resultatlisten at Kristine Strandenes fra Grimstad var best av de norske jentene – nok en gang. En 17. plass endte hun på, fire plasser foran Marthe Enger Eide fra Bærum på 21. plass.

Norges juniorverdensmester, Tiril Bue fra Asker, endte på 37. plass – plassen foran Bærum-seileren Kristine Kullmann. Line Flem Høst og Cedrik Kløvstad fra KNS, som begge seilte i sølvfinalen, endte på henholdsvis 61. (7. plass i sølvfinalen) og 71. plass i det totale regnskapet.