Søk i arkivet

Nytt tilbudSkole og seiling hånd i hånd i Son

Høsten 2012 kan du søke om studiespesialisering med seiling ved Vestby videregående skole.

Soon Seilforening og Vestby videregående skole har inngått et samarbeid for å kunne tilby et studiespesialiserende program kombinert med en seillinje for utvalgte jolleklasser og i storbåt.

14–16 TIMER. Det planlegges å tilby ni timer seilfaglig trening innenfor skoletiden i tillegg til kveldstreninger i seilsesongen, treningssamling i utlandet, deltagelse i både nasjonale og internasjonale regattaarrangementer. Totalt vil seilaktivitetene utgjøre 14–16 timer i treningsdagboken per uke.

Så heter det i en pressemelding seilforeningen og skolen har sendt ut.

Storbåt-regattagruppen i klassen vil kunne få seile en egnet båt i seilforeningen, og i tillegg vil gruppen bemanne båter med gode regattaegenskaper.

Når det gjelder jolleseilingen, vil den basere seg på seiling i Laser (4,7, Radial og Standard), Europajolle eller 29er. Det vurderes også om det skal gis et tilbud innen brettseiling. Det avhenger av hvordan søkermassen til linjen vil se ut.

STUDIESPESIALISERING. Om studiespesialisering (SSP) heter det:

SSP er den raskeste veien til studiekompetanse. Linjen gir mulighet for fordypning innen alle realfag, samt et stort antall fag innen språk og samfunnsfag kombinert med dans og breddeidrett.

Vestby VGS har i mange år hatt erfaring med å tilpasse god utdanning med topp-idrettssatsing. Flere av Norges beste seilere har kunnet kombinere kvalitetsutdanning med sin idrettskarriere på grunn av tilpasning som skolen har gjort for hver enkelt utøver.

SØKNAD OG OPPTAK. Og om søknaden:

Opptakskrav utover skolefaglige, grunnleggende kriterier vil være: Motivasjon og holdning for regattaseiling og seilsport, ønske om utvikling som seiler.

For storbåt vil det kreves noe erfaring fra seilsport eller turseilaser i jolle eller storbåt.

Jolleseilere bør satse i Norgescup for den aktuelle entypeklassen. Alle søkere vil vurderes individuelt basert på søknad.Tilhørighet i Akershus fylkeskommune ved søknadstidspunktet vil være utgangspunktet, men skolen vil være fleksibel med å finne løsninger for å kunne vurdere nærliggende søkere.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen