Søk i arkivet

Volvo Ocean Race 2011-2012Spektakulær VOR-start!

Alicante (SEILmagasinet): Dagens VOR-start ble en oppvisning i hvor raske VO70er er. CAMPER var raskest.

De av leserne som så live-sendingen fra starten av Volvo Ocean Race 2011–2012 kan sikkert underskrive på at dette var spektakulært. Det var ikke mindre spektakulært å følge hele starten tett på og se hvor fantastisk raske VO70ene er.

Det var lensestart og med unntak av GROUPAMA rullet alle båtene ut Code 0 og suste i 20–25 knop mot det første merket, innhyllet i kaskader av vann.

Faktisk var GROUPAMA den som skuffet mest, men Franck Cammas vurderte det sikkert slik at han ikke ville ødelegge utstyr så tidlig i racet. Det var tydelig at CAMPER og ABU DAHBI ikke gjorde den vurderingen, og ga oss dermed en spektakulær lens ned til det første merket.

LEDER: CAMPER var første båt som satte baugen mot Gibraltar. (SEILfoto: Asbjørn J. Thorup)

Aksel Magdahl og TEAM SANYA startet greit og holdt seg godt i feltet, men en dårlig manøver ved rundingen, de fikk ikke rullet inn Code 0en, gjorde at de ble «sjakk» mot de andre lagene.

CAMPER og Chris Nicholson viste at de håndterte utstyret og suste som første båt vekk fra startområdet med baugen pekende i retning Gibraltar. Etter CAMPER ble rekkefølgen PUMA, TELEFONICA, ABU DHABI, GROUPAMA og TEAM SANYA.

TETT: Det er ingen tvil om at VO70en er spektakulære på vannet.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen