Transat Jacques Vabre

Store utfordringer i vente for SOLO

Store utfordringer i vente for SOLO

I det første døgnet er det lite vind som blir utfordringen for Rune Aasberg og Simen Løvgren. Så følger døgn med mye.

Publisert Sist oppdatert

Det kan imidlertid se ut som om båtene i nord vil få mer kortvarig effekt av høyttrykket enn båtene lenger sør, og de vil komme inn i den påfriskende sønnavinden som følger på baksiden raskere. Med andre ord – klatrer båtene i sør frem på resultatlisten det nærmeste døgnet, er det ikke sikkert at de vil kunne bli der på sikt.

Selv skriver Rune Aasberg og Simen Løvgren dette i en epost og forklarer sin nordlige posisjon:

– Vi har rutet oss frem til Azorene på grunn av nye lavtrykk med mye vind som er meldt fra vest og som vi ønsker å slippe billigst mulig unna. Men på vei dit vil vi møte to radikale vindreinger på grunn av fronter og et høytrykk som spenner seg over store områder nord og øst av Azorene. Vi tar sikte på å komme oss gjennom høytrykket på nordsiden av dette.

HVOR TETT PÅ LAVTRYKKET? Det som vil kunne bli spennende å se fremover, er hvilke kurser seilerne i Transat Jacques Vabre vil velge etter at de natt til søndag kommer inn i sønnavinden.

Det kan umiddelbart være fristende å legge seg på en rom, mer vestlig kurs for å få maksimal fart i båten, men det vil bringe dem nærmere det svært kraftige lavtrykket som sønnavinden er en opptakt til.

[Artikkelen fortsetter under illustrasjonen]