Tid for sikkerhetskurs

Svenske sikkerhetskurs redder tilbudet

Svenske sikkerhetskurs redder tilbudet

Til neste år vil mange seilere trenge et repetisjonskurs for å kunne beholde sitt ISAF-sertifikat. Noen trenger også originalkurset. Foreløpig fins det kun svenske alternativer.

Publisert Sist oppdatert

Skal du delta i regattaer som seiles etter sikkerhetskategori 0, 1 eller 2, trenger du det såkalte ISAF-kurset i sikkerhet; ISAF Offshore Personal Survival Course. Norges Seilforbund bestemte at fra 1. mai 2011 skulle alle kursarrangører godkjennes av seilforbundet – dette for at man skulle være sikret kurs med den rette faglige kompetansen.

INGEN KURS. Sikkerhetskursene vil alle bli listet opp på NSFs nettside under fanen «Sikkerhetskurs». I skrivende stund er ingen sikkerhetskurs annonsert, til tross for at høsten og vinteren er høysesong for nettopp slikt.

Ønsker du å avlegge et sikkerhetskurs nå, må du til Sverige. Der arrangerer Scandinavian Safety Training Centre (SSTC)kurs på Käringön utenfor Orust lørdag og søndag 26. og 27. november. Kurset går over 16 timer og koster 3875 svenske kroner.

SVENSK KURS I NORGE. – Det ser også ut til at vi kommer til å lage kurs i Norge i samarbeid med SSTC, for per i dag har vi ingen norske kursarrangører, sier Per Christian Bordal i Norges Seilforbund.

Sertifikatet du får når du har gjennomført sikkerhetskurset, har en gyldighet på fem år. Deretter må sertifikatet fornyes ved at du tar et repetisjonskurs.

Det vil i år være fem år siden de første seilerne i Norge tok sikkerhetskurs, men noe repetisjonskurs er ennå ikke klart. Shorthanded Sailing Norway har satt ned en arbeidsgruppe som vil forsøke å definere og arrangere et slikt kurs innenfor de rammene ISAF – det internasjonale seilforbundet – gir i sitt regelverk.

Når et slikt kurs vil være tilgjengelig, er foreløpig ukjent.