SOLO i Transat Jacques Vabre

Trenden snudd – opphenting venter?

Trenden snudd – opphenting venter?

De siste dagene har Rune Aasberg og Simen Løvgren gradvis tapt terreng til teten. Det siste døgnet har trenden snudd.

Publisert Sist oppdatert

Den såkalte strikken er stadig blitt lengre; de litt nyere båtene foran SOLO har lenset fra de to nordmennene. I går kl 10.00 UTC var de 326 n mil bak lederbåten AQUARELLE.COM, under dagens oppdatering kl 07.00 var avstanden krympet til 315,4 nautiske mil.

MEN IKKE 40 DEGREES. Det som imidlertid ikke er så bra, er at båten Rune Aasberg og Simen Løvgren kjemper med om en pallplass med i Transat Jacques Vabre, også tar innpå tetbåten, og det stadig litt mer enn SOLO. Avstanden mellom SOLO og 40 DEGREES har økt jevnt og trutt fra 16. november. I dag er avstanden imellom dem 63,7 n mil. På det minste – 16. november – var den på beskjedne 12,3 n mil.

En kikk på værprognosene forteller om løyende vind inn i sundet mellom Den Dominikanske Republikk og Puerto Rico som båtene skal inn igjennom, før den siste innspurten over Det karibiske havet og inn til Costa Rica. Aktenifra vil det derimot komme påfriskende vind, og det vil derfor være sannsynlig at båtene bak AQUARELLE.COM, vil kappe inn på forspranget i dagene som kommer. Feltet vil fortette seg igjen.

HARD NØTT. Når det gjelder forholdet mellom SOLO og 40 DEGREES sier Rune og Simen i en epost:

–  Vi jobber med saken når det gjelder 40 DEGREES, men de glir litt fortere enn oss. Nå har også vinden dreid til en retning som favoriserer Hannah Jenners posisjon på banen.

Det betyr at at de ikke har store forhåpninger om å ta innpå 40 DEGREES de nærmneste døgnene.

LETT VIND HÅPET? SOLOs håp om å slå denne båten ligger i om de skulle få lettere vindforhold – gjerne bidevind – det siste strekket inn til Costa Rica. SOLO har vist seg som en av de raskere båtene under slike forhold, blant annet fordi båten er litt smalere enn de andre.

Om bord i SOLO ser imidlertid Rune og Simen først frem til dager med mer påfriskende vind:

– I dag har det vært shorts (kun!) føre med 10 til 15 knops vind fra 010 dreiende til 350. Perfekt unnavindsvær, men det kunne gjerne blåst litt mer. Vi er blitt så blaserte at vi begynner å like at det hyler fra vind og ror når vi seiler nedoverbakke, slik det har gjort den siste uken.