SOLO i Transat Jacques Vabre

Fjerdeplassen et faktum

Fjerdeplassen et faktum

Det er nå klart at SOLO vil bli nummer fire i Transat Jacques Vabre. Det har Rune Aasberg og Simen Løvgren skrevet noen ord om.

Publisert Sist oppdatert

Da har vi kun 40 n mil igjen til mål på Transat Jacques Vabre. Vi ble slått til slutt med liten margin av vår erkerival 40 DEGREES i forhold til siste pallplassering. De gikk nettopp i mål. Vi har seilt inn på dem med 20 n mil det siste døgnet, men det holdt akkurat ikke. Vi er allikevel kjempefornøyde med 4. plass!

 

Vi har gitt gass hele tiden; vært 100% konsentrerte for oppgavene og hatt fokus på fart hele tiden. Vi har tatt noen sjanser og vært litt hardhente med SOLO  i enkelte sammenhenger, men ikke mer enn forsvarlig. Den har tålt alt! Den har ikke fått noe mén av dette, noe som viser bare hvilken kvalitet denne båten har. Den har både fart og styrke, noe vi har erfart at mange av de nyere Class40ene ikke har når en ser på frafallet fra regattaen.

 

Nå seiler vi i mål til en hederlig 4. plass i Transat Jacques Vabre’s 10. edition 2011. Vi er de første fra Norden som er med på denne type regatta og føler at vi har oppnådd våre drømmer og visjoner. Vi har parkert flere av de gode seilerne med fra flere hundre til tusen mil, og vi har kommet oss helskinnet gjennom denne enormt tøffe regattaen, som i år igjen har hatt et mannefall på grunnav de ekstreme påkjenningene dette er på utstyr og deltagere.

 

Vi har gjort hva vi har lovet denne gangen; vi har gitt gass! Og vi er ikke ferdig med dette, vi arbeider videre mot våre neste planer og visjoner som er Barcelona World Race med Open 60 i 2014