Nyhet: Watski TwoStar Rally

Ny kystseilas i to etapper

Ny kystseilas i to etapper

I morgen starter påmeldingen til Watski Skagerrak TwoStar 2012. Samtidig kan arrangøren, Fredrikstad Seilforening, by på en nyhet.

Publisert Sist oppdatert

Watski TwoStar Rally er navnet på et nytt regatta-alternativ som går parallelt med Watski Skagerrak TwoStar. Watski TwoStar Rally er en regatta som går  kystnært; førsteetappe fra Hankø og langs norskekysten, andre etappe fra Hankø og langs svenskekysten. Mellom etappene blir deltagerne innvilget et pitstop på 6 timer ved Hankø Yacht Club, mens de to etappene er beregnet å ta ca. ett døgn hver.

DEN TRADISJONELLE. Watski Skagerrak TwoStar seiles på samme måte som tidligere; i en trekantbane rundt Skagerrak. Løpet i 2012 blir identisk med hva det var i 2011:

1. etappe: Hankø–Arendal, der det blir pitstop på 6 timer.

2. etappe: Deretter fortsetter banen til Brofjordens Angörning utenfor Smögen i Sverige, derifra til Sydostgrunnen ved utløpet av Sandefjordsfjorden, og så til mål i Hankø via Tristeingrunnen syd av Færder.

– Vi håper med disse to regattaene å ha et tilbud til alle som vil prøve seg på en real shorthanded-utfordring. Den tradisjonelle TwoStar-regattaen er for dem som vil seile havseilas og som verdsetter det å legge lange strategier. Rally-utgaven vil derimot være en variant for dem som verdsetter navigasjon og båthåndtering, sier Lars-Erik Larsen, leder av Fredrikstad Seilforening.

TRACKING. Begge regattaene vil kunne følges på internett både med posisjonsoppdateringer på kart og gjennom løpende kommentarer, bilder og nyhetsoppdateringer.

Begge regattaene teller med på SEILmagasinet Shorthandedranking, men med ulik vekting. Watski Skagerrak TwoStar har vekttall 1,75, mens Watski TwoStar Rally har vekttall 1,0.

MANGE RUNDINGER. I 2010 forsøkte Fredrikstad Seilforening med en kystseilas mellom Hankø og Arendal i tillegg til den vanlige TwoStar-banen ute i Skagerrak. Neste års Watski TwoStar Rally er en videreutvikling av dette forsøket, men i stedet for to lange strekk, vil Watski TwoStar Rally inneholde en rekke rundinger, og løpet vil gå både utenskjærs og innenskjærs. En etappe vil bli beregnet å kunne vare i ca. 24 timer.

Mens Watski Skagerrak TwoStar fortsatt vil ha krav til sikkerhetskurs og flåte, vil det ikke være slike krav i Watski TwoStar Rally.

PÅMELDING 1. DESEMBER. Påmeldingen til begge regattaene åpner i morgen, 1. desember kl 1200.

Du kan laste ned kunngjøringen (Notice of race) for regattaene på Watski Skagerrak TwoStars nettside.