Watski Skagerrak TwoStar 2012

25 påmeldt det første døgnet

25 påmeldt det første døgnet

Omtrent en påmelding i timen; det var takten det første døgnet etter at påmeldingen til Watski Skagerrak TwoStar.

Publisert Sist oppdatert

Deltagerlisten til Watski Skagerrak TwoStar teller 25 båter etter det første døgnet. To av dem er påmeldt til nyskapningen Watski TwoStar Rally, mens de resterende påmeldte har valgt den tradisjonelle Skagerrak-banen.

Trykket rundt påmeldingsstarten har vært lavere enn tidligere år – spesielt mye lavere enn i regattaens tidlige historie – da hundre plasser ble blåst vekk i løpet av noen timer, og maksgrensen på 150 ble nådd i løpet av en snau uke.

Årsaken er trolig den at historien har vist at alle påmeldte – til tross for begrensninger i deltagelsen – har fått delta. En mulig begrensning i 2012 kan være om det skulle bli vanskelig å oppdrive nok tracking-enheter, og da vil begrensningen ligge på ca. 70–80 båter. Men fra dagens 23 på den store banen er det ennå et stykke opp til dette «kritiske» punktet.

Påmelding og informasjon om Watski Skagerrak TwoStar.

STØRE INTERESSE I NABOLANDENE. I Sverige er situasjonen en helt annen. Til søster-arrangementet Watski Baltic TwoStar er det allerede innført ventelister for å delta. Der er det satt en begrensning i deltagerantallet på 125, og det er per i dag fem lag som står på venteliste ut over dette antallet.

Blant seilerne som er «inne i varmen», er det en norsk seiler; Arild Heldal fra Røyken, som skal seile en Hansson 31 sammen med en svensk seiler. Arild Heldal og hans kone, Anne, ble over all-vinnere i Bohusracet 2011 i deres egen Hansson 31.

Den danske Watski-regattaen, Watski Kattegat 2Star som går i august, har også åpnet sin påmelding, og hittil er det påmeldt 34 båter til den regattaen.

Til Bohusracet, som i 2011 kunne skilte med flest deltagere av alle skandinaviske shorthanded-regattaer, er det per i dag 41 påmeldte. Som over all-vinnere i 2011 er Anne og Arild Heldal inviterte til regattaen, og de troner øverst på deltagerlisten.

SEILMAKEREN DOUBLEHANDED NESTE. For øyeblikket holder Askøy Seilforening på med de siste forberedelsene til Vestlandets store shorthandedregatta, Seilmakeren Doublehanded. Påmeldingen til den regattaen vil trolig åpne en av de aller første dagene inn i det nye året.