Europamesterskap Formula 18

Klare for «havseilas» og høy sjø

Klare for «havseilas» og høy sjø

96 F18 er samlet i Las Palmas for EM. To av dem er norske.

Publisert Sist oppdatert

Europamesterskapet i Formula 18 starter i dag med tune up-regatta, mens første seilas i mesterskapet seiles i morgen. To norske båter er på plass: Hans Ulrik Grünert og Morten Christensen i den ene, mens Hans Christan Grande og Tim Sandberg seiler den andre.

– Det er 96 båter påmeldt og det går rykter om at det blir fellesstarter for alle, sier Hans Ulrik Grünert til SEILmagasinet i dag.

– Det står riktig nok i «notice of race» at vi skal deles opp, men dette er Spania, legger han tørt til.

– Det vil nok bli heftig, legger han til.

Mesterskapet arrangeres av Real Club Nautico Grand Canaria og avsluttes søndag 11. desember. De norske seilerne får litt å bryne seg på, da de aller fleste av «kanonene» er på plass.

– Topplagene er her, ja. Blant annet er Mischa Heemskerk, som vant nordisk i Moss, på plass. Den harde kjerne av F18-seilere starter, så det blir tøft. Jeg tror at for oss norske skal vi være fornøyd om vi er blant de beste nordiske. Det vil si et sted mellom 20. og 30-40. plass, mener Grünert.

Grünert og Christensen kom til Grand Canaria på lørdag og har trent godt i forholdene utenfor Las Palmas. Grünert har forøvrig Morten Christensen som stand in for sin faste makker Eirik Gravdahl.

– Det blåste godt på lørdag, litt dalende på søndag, men det er fortsatt mye bølger her. Tre til fire meter, faktisk. I tillegg er banen lagt langt ut, ca 50 minutter seiling fra havnen. Rett og slett havseilas, avslutter Hans Ulrik Grünert.

Alle seilasene vil bli tracket på TracTracs system. Det finner du her.