ISAF-VM Perth, Australia

Ikke enkelt å være norsk i Perth

Ikke enkelt å være norsk i Perth

Så langt er det kun Jannicke Stålstrøm som ligger innenfor nasjonskvalik-grensen i Perth.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har hatt en litt dårlig dag. Jeg ødla kicken i et race som ga en DNF, så helt fornøyd er jeg ikke, sier finnjolleseiler Anders Pedersen til SEILmagasinet.

– 16. plassen var helt grei. Dette er et vanvittig tøft felt. Her er det ingen kjære mor, man blir straffet for alle feilene man gjør, fortsetter han.

Pedersen avsluttet dagen med en 19. plass og på listene ligger han som nummer 28, men Pedersen er i feltet som har fått gjennomført fem seilaser, mens det siste feltet kun har fire. Dermed raser han nedover listene når Ben Ainslie & cos resultat fra den femte seilasen kommer på skjermen.

Trener Peer Moberg forteller om et svært høyt nivå på finnjollefeltet.

– Anders er ferskeste seiler her og det er veldig, veldig tøft. Han har mye å lære, men han presterer bra, mener jeg. Han er blant annet svært god på lensen, sier Peer Moberg.

– Når det kommer til nasjonsplassen håper jeg vi greier en av de siste plassene, legger Moberg til.

Våre Laser Radial-jenter hadde ikke dagen i dag heller og ligger 59 og 66 på listene.

– Vi hadde litt sykdom i natt, med tilhørende lite søvn som ga en dårlig start på dagen, forteller trener Jacob Haug til SEILmagasinet.

– Det er nok ikke bare der det ligger, men det hjelper jo ikke. Det virker som det knyter seg litt når det seiles regatta, for vi har hatt svært gode fremskritt på trening, fortsetter han.

I dag seilte radial-jentene tre seilaser og tallenes tale er klar: det blir sølvfinale på både Marthe Enger Eide og Kristine Strandenes.

– Begge seiler litt under pari. Det er litt surt når de ikke får ut alt det gode de har vist i sommer og i høst, under regattaen, fortsetter Haug.

– I sølvfeltet bør begge være med å kjempe i toppen. Det er fortsatt mulgheter for å nasjonskvalifsere. Det er 29 plasser som deles ut og i gullfinalene er det 24-25 forskjellige nasjoner, avslutter Haug.

Jannicke Stålstrøm leverte i dag tre seilaser med følgende plassering 21-14-10. Det gir henne en 17. plass og hun ligger godt innenfor nasjonskvaliken, som er på 20 nasjoner.

Alle resultatene kan du se her.

ISAF-VM Perth 2011 så langt:

Laser Radial:

Marthe Enger Eide 25-22-(43)-31-24 Totalt 59

Kristine Strandenes (40)-19-37-32-35 Totalt 66

RS:X

Jannicke Stålstrøm 13-5-(21)-14-10 Totalt 17

Maria Aadland Mollestad (23)-19-22-22-21 Totalt 50

Finnjolle

Anders Pedersen 29-29-16-DNF-19