Volvo Ocean Race 2011–2012

Team Telefonica shore crew at work during the Volvo Ocean Race 2011-12 Cape Town stopover. (Photo Credit must read: IAN ROMAN/Volvo Ocean Race)

Alle seks klare til i morgen

Det går mot en hektisk helg for Volvo Ocean Race-seilerne.

Publisert Sist oppdatert

I dag er ProAM-regatta i Cape Town, men i morgen klokka 14 er det in port race – og poengutdeling – i Cape Town. Alle seks båtene skal være klare for start, men det er sikkert hektisk for «havaristene» ABU DHABI, TEAM SANYA og PUMA de siste timene før start.

I går var første dag på vannet for Aksel Magdahl og TEAM SANYA. Det er første gangen de seiler båten på 32 dager. PUMA fikk den nye masten montert for to dager siden og skal være klare for regatta. ABU DHABI har hatt best tid i forkant av Cape Town-starten av båtene som brøt, og er klare for morgendagens in port race.

Du kan se in port-racet live her.

Mannskapslistene for in port-racet finner du her.

ANDRE ETAPPE. Kun én dag etter in port-racet starter den andre etappen. Etappen er ca. 5430 n mil lang og ender i Abu Dhabi. Det spesielle med denne etappen er at båtene plukkes opp av et skip for frakt til Abu Dhabi.

På grunn av den store piratfaren utenfor Somalia vil båtene gå i mål på et fortsatt ukjent sted, bli fraktet til et sted hvor det gjenstår ca. et døgns seiltid til Abu Dhabi. Der vil de bli satt på vannet og starte på nytt slik at Abu Dhabi får en skikkelig målgang.

Det kan se ut til at mannskapene får nok en ilddåp etter en etappestart. VOR-meteorolog Gonzalo Infante sier at båtene mest sannsynlig vil få det tøft de første timene etter starten på søndag.

– 20–25 knops vind med kryssforhold vil gi de forhold som kan minne om det de hadde etter starten fra Alicante, sier han.

Poengfordeling VOR Cape Town:

1). TEAM TELEFONICA – 31

2). CAMPER – 29

3). GROUPAMA – 22

4). ABU DHABI – 6

5). PUMA – 5

6). TEAM SANYA – 3