Søk i arkivet

OL 2012Norge kvalifisert i fem OL-klasser

Under VM i Perth kvalifiserte Norge seg til fem av seks OL-plasser.

De norske seilerne gjorde jobben sin under ISAF-VM i Perth. De sikret Norge fem OL-plasser. Det var bare i Finnjolle det ikke klaffet, men der vil unge Anders Pedersen fra Drøbaksund få en ny sjanse under klassens VM senere.

I begge RS:X-klassene, begge Laser-klassene og i Star har Norge OL-plass.

Marthe Enger Eide fra Bærum sikret plassen med et nødskrik i Laser Radial for damen der hun tok den 29. og siste plassen i klassen.

Kristian Ruth fra Asker sørget for OL-plass i Laser Standard for herrer. Han tok den 31. plassen av de 35 som skulle deles ut.

Jannicke Stålstrøm fra Horten var 13. beste nasjonskvinne i RS:X for damer. I den klassen skulle det deles ut 20 plasser.

Sebastian Wang-Hansen, KNS sørget for at det også er norsk plass i RS:X for herrer. Han kapret den 22. av 28 plasser.

Endelig sørget Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen, KNS for en sikker plass i Star. De endte på 6. plass etter å ha seilt inn til annenplass i gullfinalen. 11 plasser ble delt ut i Star.

Frem mot OL må de norske seilerne nå seilse så godt at de vil overbevise Olympiatoppen om at de er gode nok til å fylle de plassene som er blitt erobret.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen