VM i New Zealand i anmarsj

Annerledes jul for Optimist-håp

Annerledes jul for Optimist-håp

Norske optimistseilere har feiret annerledes jul i New Zealand. 1. nyttårsdag starter VM.

Publisert Sist oppdatert

Julefeiringen har vært annerledes i år for de fem norske Optimist-seilerne Magnus Vold Gran fra Svelvik, Marcus Saltrød Jonas fra Horten, Amalie Hjellestad Hella fra Hjellestad i Bergen, Kristoffer Rosmo fra Bundefjorden og Henrik Andersen fra Nesodden. Norsk snø og grønn granbar har vært byttet ut med palmer og turkisblått vann.

ANNERLEDES JUL. – Ja, det har vært en annerledes jul – varm og avslappende, forteller Marianne Andersen, moren til Henrik, fra New Zealand, der de norske seilerne allerede er for å forberede seg til VM i Optimistjolle. Mesterskapet starter 1. nyttårsdag.

– Vi har tilbragt tre dager i Auckland, blant annet med besøk på New Zealand Maritime Museum der vi har fått innsikt i landets omfattende seilhistorie. Dessuten feiret Magnus og Henrik julaften med tune up-seiling med America’s Cup NZ Team Emirates, og det var de veldig fornøyde med, forteller Marianne Andersen, som sammen med foreldre til de andre seilerne utgjør det norske støtteapparatet sammen med treneren, Aleksander Hovland.

210 SEILERE - 48 NASJONER. Mesterskapet foregår i Napier der 210 seilere mellom 11 og 15 år fra 48 nasjoner skal konkurrere om den gjeve VM-tittelen. Alle seiler i samme klasse – det er ikke separat gutt- eller jenteklasse. Foruten å kåre en individuell mester, er det også innlagt VM i lagseilas midtveis i mesterskapet, som strekker seg over hele ni dager.

Fredag 30. desember starter innmåling og registrering, og lørdag får alle seilerne prøve seg på VM-banen i en prøveseilas. Samme dag, på nyttårsaften, er det også åpningssermoni. 1. nyttårsdag starter VM-seilasene, som avbrytes med lagseiling onsdag og torsdag 4. og 5. januar. Mandag 9. januar skal medaljene deles ut.

TO INNEN TOPP 100? – Får vi to seilere blant de 100 beste og en inn på topp 50, skal vi være kjempefornøyde, sier Aleksander Hovland i en artikkel i nyeste utgave av SEILmagasinet (nr. 10/2011), der de norske seilerne og deres VM-opplegg er presentert i detalj.

Alle jollene vil bli utstyrt med trackingenheter slik at hver enkelt seilas kan blir fulgt av alle interesserte også her hjemme i Norge.

Les mer om mesterskapet.