Watski Skagerrak TwoStar

50 påmeldte rundet ved årsskiftet

50 påmeldte rundet ved årsskiftet

29. desember meldte Øyvind Degnes og Line Katrin Rødseth fra Nesodden seg på til Watski Skagerrak TwoStar. Dermed var de 50.

Publisert Sist oppdatert

50 påmeldte båter i Watski Skagerrak TwoStar betyr at man til nå har nådd drøyt 42% av det totale deltagerantallet man hadde i 2011, da man endte opp med tilsammen 118 båter.

Best er oppslutningen om den tradisjonelle banen; den som går i et triangel rundt Skagerrak. 45 av de 50 påmeldte har valgt den banen. De fem andre har valgt den nye kystnære varianten; Watski TwoStar Rally over to etapper.

ET RENT DAMELAG. Blant de påmeldte er det flest menn, slik det alltid har vært. Syv kvinner troner foreløpig på deltagerlisten. I 2011 var det tilsammen 16 påmeldte. Silje Brathagen fra Asker og Monica Rodal fra Moss utgjør foreløpig det eneste rene jentelaget. I 2011 var det ingen.

Utenlandske seilere utgjør 6 % av deltagerne. Det betyr at at det foreløpig er påmeldt to svenske og ett dansk lag. Blant de norske seilerne er det flest deltagere fra KNS. Seilforeningen er representert med 15 seilere på listen. Tett bak følger Asker Seilforening med 14 seilere. Deretter: Bærum 8, Fredrikstad 7 og Bundefjorden 5.

Bare en av de påmeldte er i flerskrog-klassen, men Jens og Tina Thuesen fra Danmark håper nok på at et godt knippe norske flerskrogseilere skal melde seg på og utfordre dem.

TRE FORSVARERE. Tre vinnere fra 2011 stiller foreløpig til start for å forsvare seieren sin. Robert Myhrer fra Bundefjorden vant LYS 1,21–1,24 sammen med Kjell Petter Bruun i deres Dufour 34. I 2012 vil Kjetil Kragset være Myhrers makker i forsøket på å forsvare seieren.

Ny makker stiller også Lars Petter Karlsen fra Fredrikstad med. Da han vant LYS 1,37 og over i 2011 hadde han med seg Truls Olsen. I 2012 blir han erstattet med Vidar Moe.

Hans Thomas Gaarder fra Soon vant i 2011 Kystbanen i sin Dufour 34 sammen med Tore Holte. I 2012 har han valgt å stille til start i det tradisjonelle løpet, der han blant annet vil utfordre nettopp Robert Myhrer.

Seilerne som til nå er påmeldt i Watski Skagerrak TwoStar, stiller med et rikholdig utvalg båttyper. Norsk individualisme råder åpenbart grunnen når det gjelder båtvalg; det er ikke mange like båter som stiller til start. Godt i så måte er det at man har LYS-systemet…

FÅ LIKE BÅTER. Kun to båttyper er det tre eksemplarer av – begge er av typen Elan: Elan 350 og Elan 37.

De som seiler båttyper som Dufour 34, First 40, J/92, Landmark 43, Sun Fast 3200 og Pogo 40 har i det minste en likesinnet å konkurrere med.

At det stiller to Pogo 40, som er en modell innen den internasjonale shorthanded-klassen Class 40, er interessant. Kommer i tillegg Rune Aasberg og Simen Løvgren med sin etter hvert svært velkjente Class 40, SOLO, vil det være tre båter innen denne kategorien. Når man i tillegg tar med at Elan 350 og Sun Fast 3200 er båter med beslektede egenskaper, kan man utvilsomt peke på en viss utviklingstrend i Watski Skagerrak TwoStar.

Det mest «populære» LYS-tallet så langt er 1,32. Med dette måltallet finner man påmeldte båttyper som X-37, Elan 350, Dehler 39 SQ, Hanse 430 og Sweden Yachts 45.

STUDER SELV. Komplett deltagerliste og påmelding finner du på Watski Skagerrak TwoStars regattaside. Du kan velge mellom to visninger av deltagerlisten; «utvidet» eller «enkel» liste. I begge listevisningene har du en rekke sorteringsmuligheter, og ved å klikke på båtnavn eller seilnummer får du opp mer informasjon om deltagerne.