VM i Optimist i New Zealand

Sterk norsk VM-åpning

Sterk norsk VM-åpning

Marcus Salterød Jonas fra Horten åpnet sterkt i Optimist-VM.

Publisert Sist oppdatert

Med en 6. plass i sin gruppe under VMs første dag, fikk Horten-seileren Marcus Salterød Jonas en drømmeåpning.

– Marcus’ plassering viser at det fullt mulig for norske seilere å hevde seg, og den gir inspirasjon til de videre seilasene, sier Marianne Andersen til SEILmagasinet fra New Zealand.

LITE VIND og VÅT START. Første dags seilaser foregikk i regnvær og lite vind, og det ble kun gjennomført en seilas i hver av de tre gruppene deltagerne er delt inn i. Med 6. plass i sin gruppe, plasserer Marcus seg på en 14. plass totalt.

Den neste på listen er Kristoffer Rosmo, som ligger på 61. plass. Henrik Andersen er 85, Magnus Vold Gran nummer 106 og Amalie Hjellestad Hella er på 115. plass av totalt 210 seilere. Og med tanke på at målet er å få to seilere inn på topp 100, ligger de norske seilerne godt foran skjemaet.

I alt skal det seiles 15 seilaser, så det er ennå langt igjen.

SUVERENE. Første dag var seilerne fra Singapore totalt suveren, og de vant alle de tre gruppene og legger dermed beslag på de tre første plassene sammenlagt.

Du kan lese mer om opplevelsene fra VM på på de norske VM-seilernes blogg.

Alle mesterskapets seilaser blir tracket, slik at du kan følge seilerne «live» mens seilasene pågår – eller du kan spille av seilasene i etterkant og se hvordan de norske seilerne gjorde det.

Se trackingen.

Trackingtjenesten er for øvrig levert av TracTrac, som også er leverandør av SEILmagasinets trackingtjeneste.