Nummer tre i ISAF-VM, gir seg før OL

Drømmen levde ikke lenger

Drømmen levde ikke lenger

De danske 49er-seilerne Emil Toft Nielsen og Simon Nielsen vant bronse under ISAF-VM før jul. Nå legger de opp – bare måneder før OL. Årsaken er tankevekkende.

Publisert Sist oppdatert

Under ISAF-VM sikret de to danske seilerne Danmark en OL-plass i 49er-klassen under OL i London til sommeren. Den plassen kommer ikke de to til å fylle. Årsaken er at de kort og godt har valgt å legge elitesatsingen på hylla.

I et følelsesladet innlegg på Dansk Sejlunions side forteller de hvorfor de har fattet denne, i manges øynbe, dramatiske avgjørelsen. Emil Toft Nielsen og Simon Nielsen er blant verdens beste 49er-seilere og ville være soleklare medaljekandidater under OL om de ble tatt ut (Danmark har mange gode 49er-lag og hadde tre lag blant de 10 beste i ISAF-VM).

DREVET AV DRØMMEN. De forteller at de startet å seile fordi det var det morsomste de kunne tenke seg.

– Da vi startet levde vi en enkel tilværelse drevet av drømmen om å få oppleve verden med en jolle på slep bak bilen og gjerne fylle pokalskapet underveis. Det krevde ikke annet enn en 49er som kunbne flyte, en mast og et sett seil. Resten kunne vi klare med gaffateip og litt epoksy, skriver de og kom hjem fra reisene med eventyr og opplevelser i bagasjen som kameratene deres bare kunne drømme om.

BLE AMBISIØSE. Drømmen deres om opplevelser var ikke nok, de ble ambisøse og ville nå til topps. Ikke noe skulle hindre dem i å nå dit. De lærte fort og gjorde fremskritt.

– Vi begynte å vinne regattaer og vi sluttet med å ha det moro. Da vi tilsidesatte alt annet for å oppnå suksess, tilsidesatte vi også mye det som hadde vært drømmen vår til å begynne med, sier de.

ENDIMENSJONALT LIV. De tok forholdsregler for ikke å bli syke, for ikke å miste overskudd og de gjorde alt for å kunne prestere på regattabanen.

– Livet vårt ble endimensjonalt og profesjonelt. Vi vet at det er det som skal til for å prestere på regattabanen, og i en erkjennelse av det har vi valgt å legge opp. Vi trives ikke lenger med å ha det slik, skriver de to på Dansk Sejlunions nettside.

– Vi har lært at vi ikke blir lykkeligere av å være eliteseilere, sier de.