Søk i arkivet

Europas største båtutstilling i DüsseldorfPolsk folkebåt en av mange nyheter

Düsseldorf (SEILmagasinet): Delphia 31 er en av flere nyheter på Europas største båtutstilling.

Båten er ikke så stor i omfang her i de store utstillingshallene i Düsseldorf, men polske Delphia 31 er likefullt en av de største nyhetene i dette som er Europas største båtutstilling.

Til sin størrelse fremstår Delphia 31 som en svært voluminøs båt. Det er ståhøyde under dekk på godt og vel 190 cm – og det ikke bare i salongen. Også i lugaren akter og på toalettet er det overordentlig god høyde oppunder dekk. Stuerommene i cockpiten er også sjeldent store. Dette takket være et høyt fribord som er godt kamuflert av et design det polske verftet har jobbet mye med.

Hallene i Düsseldorf mange andre nyheter. Sett med tyske øyne er nok Bavarias Vision 46 den aller største, for dette er første båt i en helt ny Vision-serie. Også Hanse 415 er en båt tyske besøkende nok vil valfarte.

[Artikkelen fortsetter etter bildet]

BAVARIA VISION 46: Denne båten har det vært mye nysgjerrighet rundt, og dette er et av de første bildene. [SEILfoto: Morten Jensen]

Også franskmennene markerer seg med store Sense 55 på sentral og iøynefallende plass.

SENSE 55: Sense 55 er en stor båt som har fått stor plass. [SEILfoto: Morten Jensen]

I den andre enden er det mange spennende jollenyheter, det er dagsturbåter i minimalistisk design og det er tradisjonsrike, tyske båttyper i kontrast til alt det nye.

STORT UTVALG: Det er et stort utvalg av forskjellige joller i Düsseldorf. [SEILfoto: Morten Jensen]

Foreløpig er en vandring i utstillingshallene like mye en vandring blant pappesker og kranvogner, for det er langt igjen før utstillingshallene er presentable til åpningen i morgen, lørdag.

IKKE FERDIG: Ikke alle båtene er kommet på plass ennå… Det blir en lang natt for en del utstillere. [SEILfoto: Morten Jensen]
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen