Quantum Key West Race Week 2012

PARTY GIRL åtte – men én norsk 2. plass

PARTY GIRL åtte – men én norsk 2. plass

I Key West ble Melgesen PARTY GIRL åtte. Men én nordmann ble to – i J/80.

Publisert Sist oppdatert

Etter ti seilaser ble det endelige resultatet for Jens og Jørgen Altern Wathne, Erling Holler og Rolf Gangdal i PARTY GIRL en åttende plass. Det stilte 15 båter til start og klassen ble vunnet av det amerikanske laget WEST MARINE RIGGING. Vinnerne vant samtlige seilaser bortsett fra tre.

I J/80-klassen stilte Jørgen Beyer Strømquist. Etter ti seilaser endte laget på en andreplass. Vi har fått rapport fra Strømquist:

– Jeg seiler  i en svensk båt med Mikhael Lindqvist på roret, Ingemar Sundstedt, eier og fokketrimmer, Conny Kjellberg på taktikk, Elin Sandren som baugmann og jeg på spinnakertrim. Å seile J/80 med fem om bord er vanskelig fordi maks vekten er 338,6 kg. Vi klarte innveiingen med et nødskrik etter en måned med intens slanking.

– Badstu og total slutt på væske- og matinntak det siste døgnet var også nødvendig, skriver Strømquist i en epost til SEILmagasinet.

Den første dagen blåste det 12 sekundmeter og vi fikk to seilaser. Vi var overlegne i begge, men fikk merke viktigheten av å lese seilingsbestemmelse ordentlig siden vi seilte utenfor den forvirrende mållinjen når vi skulle ha vunnet første race. Spinnakern måtte ned og vi måtte krysse opp og runde mållinjen igjen som gjorde at vi ble åtte i det racet isteden for en seier. Heldigvis klarte vi å ta oss sammen og vinne det andre racet, fortsetter han.

– På tirsdag gikk det ikke like bra. Vi slet litt med dårlige veivalg og litt krøll med spinnakeren så vi fikk plasseringer rundt fjerdeplass i tre race. Likevel holdt det til å beholde 3. plassen sammenlagt.

– Torsdag ga oss ganske lett vind og skvalpesjø. Det var også mange vindhull i banen som var ekstremt vanskelig å se før du var midt inne i et av dem. Vi seilte helt ok og fikk 4–1–4 hvor vi måtte seile oss opp ganske mye.

Siste dagen viste at det var to båter som var overlegne i J/80 klassen og en mye mer en oss. Vinneren Glenn Darden vant første racet og vi vant andre og siste race. Begge båtene fikk også en andreplass og vi var veldig langt foran resten av feltet. Likevel skal det nevnes at Darden slo oss med 18 poeng sammenlagt og hadde en 3. plass som dårligste plassering, og ble også kåret til «boat of the week» av alle båtene i alle klassene. Velfortjent.

Til sommeren går VM i Dartmouth, England og om vi skal slå Darden, og ikke minste spanjolene som ikke var i Key West, må vi trene mer, og få enda bedre fart.