Innkalling uten bruk av papir

Miljøvennlig dommer- og arrangør-kurs

Miljøvennlig dommer- og arrangør-kurs

Da Haugesund Seilforening arrangerte dommer- og arrangør-kurs, foregikk det meste digitalt.

Publisert Sist oppdatert

Haugesund Seilforening gjennomførte i helgen Dommer/Arrangør I-kurs for 23 personer, og for å kjøre en miljøvennlig profil valgte man å gjøre det meste digitalt. Innkallingen ble sendt per epost til deltagerne en ukes tid i forkant av kurset med link til diverse bakgrunnsmateriale som for eksempel NSFs lov, NM-reglement og så videre fra www.seiling.no.  Det ble også sendt link til relevante ISAF-sider for regler, Case og Call Books og til Inportrace Yacht Club  for regelpresentasjoner på norsk.  Kun protestskjema og sjekklister etc. ble delt ut på papir.

 

Forbundsdommer Torgrim Log holdt selve kurset:

– Det var tydelig at mange av deltagerne hadde tittet på materiellet før de kom på kurset. Dette ga rom for utprøving av nye læringsformer, sier han.

I FUGLEPERSPEKTIV. Deltagerne fikk blant annet prøve seg på et par situasjoner der regelbrudd i Virtual Skipper Nordics høstserie ble studert i fugleperspektiv.  Kursdeltagerne ble delt inn i passende grupper der hver gruppe hadde seilere som fylte ut protestskjemaet.  Hver gruppe hadde også en i rollen som arrangør som mottok protesten og sjekket at den var levert innen tidsfristen.  Deretter ble den behandlet av to som var i rollen som protestkomité.  Sammen laget de kjennsgjerninger og trakk en konklusjon. 

«Replayen» ble spilt flere ganger slik at detaljer man var usikker på kunne studeres nærmere. Til slutt ble det tatt en felles oppsummering. 

– Dette fungerte meget bra og var nok med på å løftet kurset et hakk eller to.  Kanskje var det litt flere forhold å tenke på enn dem de først la merke til…, sier Torgrim Log.

 

KOMPETANSEBYGGING. Regis Rougier, leder av Rogaland Seilkrets, hadde drevet markedsføring i Sør-Rogaland slik at deltagelsen derfra var god.  Han var selv deltager på kurset.

– Dette var et bra kurs, så nå håper vi at mange kan delta på Dommer II- og Arrangør II-kursene som går om henholdsvis to og tre uker. I seilkretsen støtter vi disse kursene slik at prisen blir ganske lav.  På denne måten bidrar vi til nødvendig kompetansebygging i de lokale foreningene, sier han.

 

Kretsdommer Anders Lysgaard var vert for arrangementet og disket opp med grøt lørdag og lapskaus søndag, samt frukt og grønt i pausene:

– Det er veldig kjekt å se at både voksne og ungdom kan være sammen på slike kurs. De jobbet med oppgaver og regelnøtter helt på tvers av generasjonsgrensene og antall fot båtstørrelse. Og med seilere fra diverse båtklasser og varierende bakgrunn fikk både ungdom, jolleforeldre og mer garvede seilere delt erfaringer og lært masse av hverandre denne helgen, sier Lysgaard.