Haugesund og Karmøy Seilforening arrangerer

Første NM for 2-Krona i 2012

Første NM for 2-Krona i 2012

Klasseklubben for 2-Krona ble stiftet i 2011. I år skal klassen arrangere sitt første NM.

Haugesund Seilforening får æren og gleden av å arrangere det aller første norgesmesterskapet for 2-Krona. Det finner sted 16. og 17. juni.

Klasseklubben 2-Krona Norge ble stiftet i 2011.

STOR GLEDE. – Gleden er derfor stor i det norske 2-Krona-miljøet for at det blir NM allerede i 2012. Mens det tidligere kun har vært lokale klubb- og kretsarrangementer for 2-Krona, blir NM et samlende mål for seilerne og et svært viktig steg på veien fremover for denne båtklassen. Vi ser for oss meget interessante muligeter på sikt, spesielt i forhold til kappseilingereglenes Appendix D (Team Racing), sier Torgrim Log, klasseklubbens leder.

Også Anders Lysgaard, leder for 2-Krona-seilerne i Haugesund Seilforening, ser frem til mesterskapet:

– Vi forsøker å legge forholdene til rette slik at det skal bli en flott opplevelse. Vi gleder oss og håper at mange 2-Krona-seilere kommer hit i juni! Vi har også mange lokale ungdommer og voksne som ser frem til å få et NM-arrangement på hjemmebane, sier han.

 

SAMARBEID. Arrangementet blir et samarbeid mellom Haugesund og Karmøy Seilforeninger.  Seilasene skal foregå i Karmsundet, et stykke sør for Haugesund.

– Ettersom Karmøy Seilforening ligger i utkanten av småbyen Kopervik med kort avstand til både regattabaner og nødvendige fasiliteter, blir deres seilstasjon base for selve NM-arrangementet, sier Torgrim Log.

– Det blir veldig kjekt å få et NM-arrangement i Kopervik, så dette er vi 100% med på, sier Ove Skjølingstad, leder av idrettsutvalget i Karmøy Seilforening.

For at det skal kunne deles ut NM-medaljer 17. juni, må det delta minst 20 joller i metserskapet.