Stort behov for mannskapsbørser

Flere sliter med å få mannskap

Flere sliter med å få mannskap

Å bemanne båter med et fulltallig mannskap er noe mange sliter med.

Publisert Sist oppdatert

Antall båter innen kategorien «tur- og havseilere» har økt  betydelig i de siste årene, men regattadeltagelsen har derimot gått ned. Det er blitt spekulert i årsakene til dette, og det har vært lisens og et og et lite strømlinjeformet LYS-system som i hovedsak har fått skylden. Men, det er også et faktum av stadig flere skipper sliter med å få bemannet båtene sidene.

MANGLER MANNSKAP. SEILmagasinet har fått mange henvendelser og indikasjoner på dette.

– Mot slutten av sesongen i fjor var det mange aktive og gode båter som måtte kaste inn håndkledet fordi de ikke klarte å stille et team, sier blant annet Espen Thøgersen til SEILmagasinet.

Selv har han slitt i flere år med å rekruttere mannskap til sin First 35.

– Ja, jeg er en av mange, sier han.

MANNSKAPSBØRSER. Selv har han tatt konsekvensen av dette ved å opprette en mannskapsbørs på Facebook som snart allerede har 200 medlemmer. Det fins også mannskapsbørser rundt om i de lokale seilforeningene, og blant annet KNS har en større mannskapsbørs. SEILmagasinet har også en svært godt besøkt mannskapsbørs.

– Tidligere var det slik at det var vennegjenger som seilte sammen, men skal man ha håp om å rekruttere nok folk til å bemanne en båt med åtte–ti seilere, er nok de flestes vennekrets for liten, og man må ut på det «åpne markedet», og da vil funksjonelle mannskapsbørser kunne være til god hjelp, sier en seiler til SEILmagasinet.